Täytetyistä sammakoista, hellekypäristä, tulitikkuaskeista, kyntteliköistä, kauniista astioista, elektroniikkapeleistä, erilaisista hatuista, perhosista ja yli 100-vuotiaista huonekaluvanhuksista. Niistä on Keräilijän talo tehty.

Tässä ajassa on trendikästä raivata koti tyhjäksi kaikesta turhasta. Me elämme juuri päinvastoin. Meidän kotiimme hiipii vain lisää ja lisää tavaraa, sillä tässä talossa sisustuksesta vastaa tyylitietoinen keräilijämies.

Uusia löytöjä kannetaan sisään tasaista tahtia. Keräilijän vaimona tämä hieman kauhistuttaa minua. Säilytystila on loppumassa ja pölyjen pyyhkiminen on pitkään ollut lähes mahdotonta.  Selviydyn tästä tavarapaljoudesta ainoastaan, jos päästän näkökenttääni vain muutaman asian kerrallaan. Siinä auttaa tämä blogi.

Sain mahdollisuuden aloittaa keräilyn maailmaan kurkistavan blogin täällä Kodin Kuvalehden sivuilla. Tästä se alkaa! Tarkoituksena on tarjoilla pieniä ja suuria esimerkkejä tästä aarrekeskeisestä elämäntavasta. Blogi sisältää tavarapaljouden päivittelyä, mutta rakkaudella.

Keräilijän koti on tehty täytetyistä sammakoista, kyntteliköistä ja huonekaluvanhuksista

Koska olen naimisissa keräilijän kanssa, olen naimisissa myös aikakausien, tyylisuuntien ja kokoelmien kanssa. Olen oppinut, että aidon hopean, taidokkaan käsityön tai laadukkaan materiaalin voi erottaa, jos ymmärtää katsoa. Olen myös oppinut hyväksymään tämän kaiken, koko elämäntavan. En ole intohimoinen sisustaja, joten pienistä riskeistä huolimatta olen ihan onnellinen, kun voin jättää sisustamisen miehelle. Oliver on blogin virallinen keräilyasiantuntija. Minä taas olen virallisesti asiantuntija keräilijän kanssa asumisessa.

Keräilijän elämäntavassa on hauskojakin puolia. Suunnittelemme lomareittejä kiinnostavien kirpputorien mukaan, istumme äärimmäisen epämukavasti 1700-luvun tuoleilla, törmäämme mielenkiintoisiin ihmisiin & tarinoihin, juomme aamukahvia vanhoista Arabian Singapore-kupeista ja sammuttelemme kynttilöitä jäniksenpään muotoisella kynttilänsammuttimella. Koskaan ei tiedä, mitä kotiimme ilmestyy seuraavaksi.

Tervetuloa mukaan!

 

Tämän postauksen kuva: Pia Inberg

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram