Paprika, pakkastyttö, maissi ja nalle.  Vanhat neuvostoaikaiset lasiset joulukoristeet aiheineen ovat absurdeja ja aivan ihania. Vanhat joulukuusenkoristeet ovat virallisesti ainut yhteinen keräilykohteemme. Olemme hankkineet näitä muutama kerrallaan aina silloin tällöin pääosin Tallinnasta. Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi otin nämä silmäterät jo esiin. Joulutunnelmointi on tärkeä aloittaa mahdollisimman aikaisin.

Pakkastyttö, Snegurotška esiintyy venäläisissä kansansaduissa. Jos tyttö rakastuu, hänen sydämensä lämpenee ja hän sulaa. Wikipedian mukaan Lumityttö on hahmona venäläisen joulupukin eli pakkasukon lapsenlapsi. On myös tarinoita, joissa tyttö on ihmisten seuraa kaipaava Kevään ja Pakkasen tytär.

Nallen sympaattisen kömpelö muoto sulatti heti sydämeni. Kerään näitä eläinhahmoja juuri niiden kömpelyyden vuoksi.

 

Ruoka-aiheet viittaavat sadonkorjuuseen ja sadonkorjuujuhlaan. Neuvostoliiton aikana kristillisen joulun vietto oli julkisesti kielletty. Siksi joulukoristeiden aihepiiri on laaja. Joulu ja uusivuosi ovat Venäjällä riemukkaita juhlia ja ilo näkyy koristeiden väreissä.

Kaikki meillä olevat lasiset joulukoristeet on hankittu vuosien varrella Tallinnasta. Suosikkipaikkamme on ollut erään vanhemman rouvan puoti vanhalla Balti Jaama -torilla. Joulukoristeiden hinnat olivat vuosia sitten jotain aivan muuta kuin tänä päivänä. Kun viimeksi kävimme ihastelemassa koristevalikoimaa (2016) näitä myytiin aina yhdestä eurosta viiteentoista kappale. Harvinaisista tai vanhoista voi tosin joutua jo pulittamaan jopa 50 euroa per koriste. Se on aivan liikaa jopa aarteita metsästävälle keräilijälle.

Emme ole vielä käyneet uudistuneella Jaama-torilla tarkastamassa, onko sama tuttu rouva puoteineen siellä. Toiveena on, että ehtisimme käydä poimimassa uusia koristeita vielä ennen joulua. Balti Jaama -tori Kopli 1, Tallinna.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram