Tonttuovi-ilmiö on saavuttanut yhä suurempaa ja suurempaa suosiota. Mekään emme voineet välttää kiusausta Keräilijän talon omasta tonttuovesta. Muotoilijataustainen mies tarttui heti haasteeseen melkoisen järeällä työvälineistöllä. Marmoripaaden lohkominen tonttuoven alle kertoo keräilijän tarpeesta ujuttaa marmoria kotiimme pala kerrallaan. 

Ajatus on kerrassaan ihana: lisätään jouluun lisää tarinoita ja rikastetaan lasten mielikuvitusta. Joulun alla tontut ovat tunnetusti hiippailleet ikkunoissa katsomassa, ovatko lapset kilttejä. Nyt ei enää tarvitse hiippailla. Voi tulla kotiin suoraan ovesta.

"Kun näen tontun, halaan sitä."

"Kun näen tontun, halaan sitä", sanoi 2-vuotias tyttäremme ja oli silmin nähden jännittynyt, kun ovi asetettiin paikoilleen olohuoneeseen kakluunin eteen.

Tonttuovi sai järeän marmorialustan ja hienot ovelle johtavat portaat. Koristeina pieniä omenoita, pähkinöitä ja havuja.
Tonttuovi sai järeän marmorialustan ja hienot ovelle johtavat portaat. Koristeina pieniä omenoita, pähkinöitä ja havuja.

Halattavuus on pikkuisen mielessä selvä merkki, että jokin asia on hyvä. Satuja kertoessa pitää vähän varoa, että ei maalaile liian jännittäviä mielikuvia pienen ihmisen elämään liian aikaisin. Mutta tontut ovat kivoja, ja jos niitä näkee, niitä saa halata. Joulupukki onkin sitten vähän jännittävämpi juttu.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram