Uutinen Englannin kuningasperheen uusimman tulokkaan syntymästä tavoitti meidät maanantaina 6.5.2019. Kuulin uutisen poikavauvan syntymästä suoraan Sussexin herttuaparilta itseltään. Tai siis luin uutisen heidän Instagram-tililtään @sussexroyal, jonne Harry ja Meghan, tai siis heidän avustajansa, oli iloisen perheuutisen tuoreeltaan postannut. Elämää online.

Päivän uutinen muistutti eräästä toisesta Royal Baby-uutisesta, jonka kuulin noin 37 vuotta sitten. Silloin kyse oli tuoreen BabySussexin sedän, prinssi Williamin syntymästä. Ja uskokaa tai älkää, tuon kuninkaallisen vauvauutisen kuulin itseltään Elizabeth Taylorilta.

Me viisikymppiset muistamme, miten kruununprinssi Charlesin ja prinsessa Dianan megahäitä juhlittiin heinäkuussa 1981. Kun kruunupäiden perheeseen odotettiin esikoista vuonna 1982, kukaan ei ollut vielä kuullutkaan sellaisista tiedonvälityskanavista kuten Internet, Twitter, Instagram tai Facebook. Sattuman kautta uutinen prinssi Williamin syntymästä kuitenkin tavoitti minut lähes saman tien, kun tieto julkistettiin.

Olin kesä-heinäkuussa 1982 parhaan kaverini kanssa kielikurssilla Englannissa Eastbournessa. Kolmen viikon kielikurssimatkaan sisältyi myös pari Lontoon reissua. Kielikurssireissun matkapäiväkirja on tallessa. Sen mukaan maanantaina 21.6.1982 olimme lähteneet päivästään käymään Lontoossa. Ohjelmassa oli ainakin British Museum (Egyptiosasto parasta), shoppailua Oxford Streetillä (paljon kauppoja, mutta vähän rahaa) ja illalla teatteriesitys (matkalla teatteriin olin lähestulkoon jäänyt auton alle).

Näytelmän nimi oli The Little Foxes ja sen pääosaa tähditti, kyllä Dame Elizabeth Taylor. Hollywood-tähti jatkoi elokuvauraansa aina 1980-90-luvuille asti ja teki myös teatterirooleja. Näytelmän juonta en muista, mutta sen muistan, että valovoimaisen tähtinäyttelijän säteilyä riitti aina teatterikatsomon piippuhyllylle asti. Matkapäiväkirjassa teiniminä arvioi näytelmää lyhyesti ja ytimekkäästi: 'The Little Foxes ja Elizabeth Taylor, ihan ok'.

Edellisen lisäksi olen kirjoittanut teatteri-illasta pienellä sievällä teinikäsialalla: 'Kun näytelmä loppui Taylor keskeytti taputukset ja sanoi 'Ladies and Gentlemen, it's a boy!', eikä riemulla ollut rajaa.'

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maalla kasvanut ja taajamaan kotiutunut kirjoittaja tykkää tarinoista. Kiinnostuksen kohteita ovat arki ennen ja nyt, mikrohistoria, itsetekeminen, kirjoittaminen, perhe, ympäristö ja kulttuuriperintö. Arkiset havainnot nostavat pintaan muistikuvia. Näitä juttuja kerron tässä blogissa, vuodenkierron rytmissä.

Hae blogista

Kategoriat