Kun talvi lähestyi lapsena, koulussa ihmeteltiin talvivarastoja kerääviä oravia. Oravissa oli jotakin, mikä vetosi minuun. Mitä kaukonäköisyttä – viisaan oravan varastot riittävät koko talveksi! Minun varastointini suuntautuu sisätiloihin. Tunnustan, olen ympärivuotinen hamsteri. 

Vaatteet

Ostan vaatteeni kirpparilta. Tämän hetken lisäksi olen varautunut myös (mahdollisiin) tuleviin elämänvaiheisiin: kuvassa Marimekon pöksyt kokoa 86. Yritin kaivella varastoista kuvaan myös mekkoa 40-vuotiaalle itselleni, mutta en nyt muista, mihin sen laitoin. Joka tapauksessa se oli kokopitkä, laadukas ja harmaa. Sellainen kypsän naisen mekko. 

Tavarat 

Päätin pienenä alkaa keräillä hyviä kirjoja. Virallinen keräilyajanjakso on päättynyt, mutta silti hylly täyttyy tasaiseen tahtiin. Viimeksi pelastin roskikseen meneviä oppikirjoja. Ehkä niistä löytyy gradumateriaalia?

Kortteja keräilen ihan vain kauneuden ja alennusten vuoksi. Ja niitä annan oikeasti myös pois. Mutta mikä voisi olla mukavampaa kuin sympaattinen korttivarasto!

Keittiö

Keittiössä ylpeyteni ovat mittava jauhovalikoima ja monipuolinen kuiva-ainevarasto. Kotivaran merkityksen isäni opetti minulle jo lapsena: jos tulee kriisitilanne, jokaisen kansalaisen tulee olla varautunut. 

Yksi kori on täynnä muovipusseja, paperipusseja, puolen litran pusseja, huonompia pusseja, kangaskasseja ja biojätepusseja. Niiden takia ei ole vielä koskaan tarvinnut ostaa säilöntäpusseja tai kauppakasseja.

 

Tiedän, että elämää ei voi rakentaa omaisuuden varaan. Siksi harjoittelen pistämään hyvää kiertämään tavara kerrallaan. Viimeksi lahjoitin kolme syvää lautasta äidille, väärän kokoiset urheilutrikoot pikkusiskolle ja kortin kaverille. Siitä huolimatta uskon selviytyväni talvesta kunnialla.

Mukavaa päivää! 

- Hilla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.