Kiireisessä arjessa hyvät välipalat ovat päivän pelastus. Sen tietävät myös kaupat, joten muutamasta riisipiirakasta ja jogurtista kasautuu viikossa helposti kymmenien eurojen kuluerä. 

Kokosin yhteen muutamia edullisia ja kotoa löytyviä välipaloja, joita on helppo pakata repun pohjalle jo aamulla. 

Juurekset ja vihannekset

Porkkana toimii aina. Se säilyy hyvin koko päivän ja narskuttelussa on aina jotakin sympaattista. Kerran otin luennolle kokonaisen lantun – sain kulutettua syömiseen tunnin!

Keitetyt kananmunat

Keitän nykyään kananmunia kerralla reilumman satsin, jotta niitä riittää myös evääksi. Kananmuna on kevyt ja tuo päivään proteiinia.

Jäiset marjat

Marjat välipalana ovat arjen luksusta. Niiden sulamisajan kanssa pitää tosin vähän laskeskella sekä pakata kaverit huolella, jotta reppu ei vaihda väriä. Jos marjat eivät ehtineet pakkaseen asti, kaupan pakastelaarin edullisimpia herkkuja ovat viinimarjat. 

Itse koottu siemensekoitus

Kotona koottu kuitulisä voittaa kaupan irtolaarista ostetut pussit 6-0. Kokoa mieleisesi sekoitus ja lisää vaikka viilin sekaan! Tässä sekoituksessa on suomalaisia kaurahiutaleita, -leseitä ja pellavansiemenrouhetta sekä luomuauringonkukansiemeniä. 

Ruissnacksit 

Olen heikkona ruissipseihin. Ne maksavat kuitenkin n. 2,50€/pussi – samalla hinnalla saan yliopistoruokalasta lounaan. Olen tehnyt viime aikoina vaelluksille eväiksi ruissnackseja, jotka sopivat myös tavallisen maanantain taivaltamiseen. Tähän välipalaan saa upotettua vanhat leivät ja säästettyä samalla ruokahävikkiä! 

Tee näin: 

1. Paloittele leipä suikaleiksi.

2. Laita leipäpalat kulhoon ja pyörittele oliiviöljyissä ja mausteissa. Mausteina olen käyttänyt esimerkiksi suolaa, yrttejä, pippureita ja valkosipulia.

3. Paahda leivät pannulla rapeiksi.

4. Anna jäähtyä. Huomio! Snackseista irtoaa rasvaa, joten näidenkin kohdalla tiivis pakkaus on valttia!

 

Ihania välipaloja olisivat myös tuorepuurot, smoothiet ja itse tehdyt välipalapatukat. Niitä saan kuitenkin harvoin aikaiseksi tehdä valmiiksi mukaan! Mitkä ovat sinun arkesi ykkösvälipalat? Jaa idea kommenttiboksiin!

Virkistävää viikonloppua! 

Hilla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.