Näillä kaurarieskoilla on tarina. Olin reissussa kaukana kotoa ja minulla oli majapaikka ennestään tuntemattomassa perheessä. Pyyhälsin päivän omissa touhuissani ja kävin tauolla piipahtamassa perheen luona. Ovesta sisään astuessani talon täytti tuoreen leivän tuoksu ja kävelin suoraan valmiiseen pöytään.

Uunista olivat juuri tulleet nämä kaurarieskat. Porkkanaisia rieskoja tarjoili ylpeänä perheen alakouluikäinen poika, joka oli tehnyt rieskat itse! Hän oli oppinut ohjeen välipalakurssilla ja oli otettu, kun rieskat katosivat lautaselta vilauksessa. Pyysin ohjeen, ja resepti on ollut kovassa käytössä koko opiskeluajan. Ohje on matkan varrella muuntunut, mutta vieraanvarainen perhe ja pienen pojan iloiset kasvot ovat jääneet lähtemättömästi mieleen!

Muunneltavat kaurarieskat

n. 16 kpl 

4 dl kaurahiutaleita

4 dl jogurttia, piimää, appelsiinimehua tai maitoa

1 tl suolaa 

1 tl ruokasoodaa

n. 1 dl porkkana-, kesäkurpitsa-, juusto-, omena tai muuta raastetta

0,5 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Turvota hetki malttaessasi. Annostele pellille pieniä rieskoja ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12-15 min. 

 

Tänään kokeilin rieskoja naurisraasteella ja unohdin öljyn. Ei haitannut yhtään!

- Hilla

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.