Saako taas sekoittaa? Miten bataatti kuoritaan? Mitä tää (valkosipuli) on? 

Olin eilen apuohjaajana Marttojen pikkukokkikurssilla. Paikalle saapui kolmetoista innokasta ruoanlaittajaa ja toimeen tartuttiin heti. Kun aikuisten esiliinat oli solmittu ympäri pariin kertaan, lapset säntäsivät vauhdilla reseptiensä kimppuun. 

Illan menu rakentui syksyn värien ympärille. Pääruokana oli bataatti-porkkanasosekeittoa raejuustolla ja paahdetuilla siemenillä, välipalana pesto-kinkkuhyrriä ja kaura-mustikkajuomaa. Kattauksen kruunasi omenakeikaus vaniljajäätelöllä. 

Pikkukokkien kursseilla korostuvat teemat, joissa olen itsekin vielä ihan oppilas: satokauden hyödyntäminen, itse tekeminen, terveelliset valinnat ja yhdessä syöminen. Kuinka ihailtava opetussuunnitelma!

Minä sain seurata sosekeiton valmistusta. Illan paras hetki oli, kun kokit pääsivät maistamaan keittoa suoraan kattilasta. Kokeillaanko vielä tätä maustetta? Voi ei, nyt tuli liikaa! 

 

Ei tullut – lempeää keittoa ja ihania kokkeja.

- Hilla

Kommentit (1)

lasten innostusta ihaileva

Voi miten sykähdyttävä juttu! Niin ihanan herkullinen ja terveellinen kattaus. Näiden pikkukokkien into siirtyy varmasti kotienkin keittiöihin koko perheen yhteiseksi iloksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.