Rakastan ruokakauppoja. Tuoksut, värit, tarjoukset ja käytävillä kulkevat ihmiset tekevät kaupasta paikan, jossa viihdyn aina. Kauppaan on parasta mennä ilman kiirettä. Silloin voi pysähtyä hiutalehyllylle kymmeneksi minuutiksi tai vain haahuilla osastoilla päämäärättömästi. 

Kun olen reissussa, menen usein ruokakauppaan viettämään aikaa. Kaupassa on turvallista – tuttuja tuotteita ja takki päällä kulkevia ihmisiä. Lukiossa olin töissä hedelmäosastolla. Päivästä toiseen samaan kellonaikaan saapuvia asiakkaita oppi odottamaan nopeasti.

Kauppa on kohtaamisen paikka. Kauppa yhdistää jokaista ihmistä ja siksi siellä voi tavata kenet vain. Kaikki ovat samalla viivalla ja asiakkaita yhdistää sama kysymys: Mitä syödään?

Tarjoukset ja hintavertailu ruokkivat omaa seikkailunhaluani ja kilpailuviettiäni. On hykerryttävää pohtia, mihin aikaan parhaat punalaput leimataan tai kuinka monta porkkanapussia tarjouksesta kannattaa ostaa. 

Eilen löysin pitkästä aikaa maustamattoman jogurtin alennuksessa, huraa!

Hyviä hetkiä ruokakaupassa! 

- Hilla

 

Kuvat ovat muistoja parhailta kauppareissuilta. Ostavatko muutkin opiskelijat 7,2 kg riisipiirakoita tai 10 kg perunoita, kun on hyvä ale? Naurattaa.

Kommentit (6)

...
Liittynyt24.9.2016

Ja minä inhona ruokakaupassa käymistä! Haluaisin käyttää sen ajan aivan johonkin muuhun. Aikoinaan, kun muutin omaan asuntoon, kaupassa käynti oli kivaa. Nyt tilaisin ruuat kotiin, jos täällä olisi sellainen mahdollisuus. 

Vierailija

Ihana artikkeli arjen iloista... Ja kun sen tietää, että opiskelijan talous on usein niin tiukoilla.  Valoisalla asenteella voi kuitenkin iloita jopa kauppareissuista :)))

"opiskeluaikojen budjettia pienellä ahdistuksella muisteleva" 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.