Rakastan pakastamista. Pakastaminen helpottaa elämää – mikä olisi mukavampaa kuin välttää väsyneenä päivänä kauppareissu nostamalla pakkasesta valmis ruoka sulamaan? Myös reissuun lähtiessä lähes kaiken voi heittää roskiksen sijaan pakkaseen. Tässä alkavan viikonlopun kunniaksi muutama erikoisempi pakastusvinkki!

Maito ja piimä

Pakastettu maito ja piimä sopivat uudelleen sulatettuina erityisesti leivontaan. Olen pakastanut esimerkiksi yli jäänyttä tai alennuksesta löytynyttä laktoositonta maitoa, kun kallista maitoa tekee mieli vähän säästellä!

Juusto

Kokonaisen juuston voi pakastaa. Toinen hyvä vaihtoehto on raastaa juusto valmiiksi sopiviin annospusseihin ja käyttää esimerkiksi leivontaan. 

Yritit

Jos tuoretta tilliä jäi yli kalakeitosta, pistä loput pakkaseen! Myös persilja ja monet muut yrtit ovat hyviä pakastettuina.

Hiiva

Tuorehiivan voi pakastaa odottamaan seuraavaa leivontahetkeä. Mutta älä vain sulata sitä mikrossa – minä nokkela emäntä olen kokeillut sitäkin!

Juurekset ja vihannekset

Porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, lanttua ja monia muut kavereita kannattaa raastaa satokausiaikaan pakkaseen. Sieltä niitä on kätevä lisäillä kastikkeisiin, sämpylöihin, lettuihin ja leivonnaisiin.

Lisää pakastamisesta ja ruoka-aineiden säilyvyydestä löydät osoitteesta:

http://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/.

 

Tuleeko mieleen muita hyviä pakastusvinkkejä? 

Raikasta syysviikonloppua!

- Hilla

 

Kommentit (4)

Vierailija

Minä pakastan noiden lisäksi myös paprikaa ja purjoa ruuanlaittoa varten sekä banaanisiivuja smoothieita varten. Sitten myös ylijäämän ruokakerman voi pakastaa ja sujauttaa jäisenä uuteen kastikkeeseen. Pakastaminen on parasta! :)

Vierailija

Banaaneja pakastan viipaleina sopivan kokoisiin annoksiin. Esim 1/2 pakastetun banaanin viipaleet lisään smoothieihin, ja maistuvat myös aamupalan ; maustamaton viili, rahka, puuron lisukkeena. Puuronkin saa nopsasti jäähdytettyä pakasteesta otetuilla hedelmäviipaleilla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.