Ruokasooda kannattaa nostaa jalustalle. Älä tyydy pieneen purkkiin, vaan osta saman tien säästöpakkaus! Siitä on leipomisen lisäksi iloa niin keittiön puhdistuksessa, vaatteiden huollossa kuin pesutiloissa.

Jääkaappi ja mikro

Ruokasooda imee hajuja tehokkaasti. Kaada ruokasoodaa lasiin tai pieneen purkkiin ja laita jääkaappiin. Mikron voit puhdistaa kaatamalla astiaan vettä ja ruokasoodaa ja lämmittämällä seosta mikrossa. Pyyhi sen jälkeen vesihöyryinen mikro rätillä. 

Kengät

Anna ruokasoodalla kyytiä haiseville kengille! Kaada ruokasoodaa kenkiin, laita kengät muovipussiin, ravistele ja anna vaikuttaa. 

Liesi, kaakelit ja muut kodin pinnat

Pinttyneet liat saat puhdistettua ruokasoodalla tekemällä tahnaa ruokasoodasta ja pienestä määrästä vettä. Levitä tahna pinttyneelle kohdalle, anna vaikuttaa ja hankaa pois. 

Tiskikone

Ruokasooda on luonnollinen ja ympäristöystävällinen pesuaine. Voit säästää puolet tiskiaineesta laittamalla sekaan ruokasoodaa.  

WC-pönttö

Ruokasoodaa voi käyttää WC:n pesuun. Ripottele ruokasoodaa pönttöön, anna vaikuttaa ja pese normaalisti. 

Hiukset

Hiusten pesuun tarvitset ruokasoodaa vain vähän: 2 tl ruokasoodaa 2 desilitraan lämmintä vettä. Omalla kokemuksella  ruokasoodalla pesemistä en pidemmän päälle suosittele, sillä ruokasooda on niin vahvaa tavaraa! 

Vain mielikuvitus on rajana, missä kaikessa ruokasooda toimii! Ruokasoodan käyttövinkeistä on ilmestynyt ainakin yksi kirja, Ruokasoodan ihmeet, ja sen voi googlettaa luettavaksi netistä. 

Hyvää viikonlopun jatkoa! 

Hilla

 

 

Kommentit (2)

" Tarvetta on..."

Ai kerta kaikkiaan, nyt meni ruokasoodan ostoksi... En ole tajunnutkaan, että on noin monikäyttöinen tapaus!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.