Koska olen itse vankasti keski-iässä eikä lähipiiriini kuulu kirjatoukkia teinejä, käännyin joululahja-asiassa asiantuntijan puoleen. KK:n toimituksessa oli syksyllä tet-harjoittelussa mahtava ysiluokkalainen Saara Päivinen, joka listasi kuusi ihanaa kirjaa. Jos siis mietit kirjalahjaa viisitoistavuotiaalle, valitse jokin näistä (ilmeisesti John Green on kaikissa tapauksissa varma valinta). 

Ja koska tämä on täyden palvelun kirjablogi, tein hyvän hyvyyttäni kirjojen nimiin linkit satunnaisiin verkkokauppoihin. 

1. John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe. Ihan sairas rakkaustarina. 16-vuotias Hazel tapaa syöpäsairaiden tukiryhmässä komean Augustuksen, ja pian he löytävät toisistaan sen mitä eivät vielä ole ehtineet menettää. Tähtiin kirjoitettu virhe on filosofisen älykäs, riipaisevan hauska ja rohkea romaani rakkaudesta ja elämän odottamattomuudesta.

2. John Green: Arvoitus nimeltä Margo. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Quentin on lapsesta saakka ollut rakastunut arvoituksia rakastavaan Margoon. Juuri kun he ovat viettäneet seikkailuntäyteisen yön yhdessä, Margo katoaa. Arvoitus nimeltä Margo on seikkailuntäyteinen ja filosofinen tarina rakkaudenkaipuusta, runoudesta, läpänheitosta ja ystävyydestä.

3. John Green: Kaikki viimeiset sanat. Rakkaus on petollinen. Yksinäisen Miles Halterin muutettua sisäoppilaitokseen Alabamaan hänen huomionsa kiinnittyy seksikkääseen mutta arvaamattomaan Alaskaan. Mutta rakkaus voi pettää tai päättyä aivan liian varhain. Kaikki viimeiset sanat on palkittu John Greenin esikoisteos elämästä, tuskasta, toivosta, syyllisyydestä ja anteeksiannosta.

4. Salla Simukka: Punainen kuin veri. Olipa kerran tyttö, joka oppi pelkäämään. Punainen kuin veri aloittaa hyytävän ja mukaansatempaavan trilleritrilogian, jonka päähenkilö Lumikki Anderssonin periaatteena on olla sekaantumatta muiden asioihin. Kun Lumikki löytää hurjan määrän verestä pestyjä viidensadan euron seteleitä pimiöstä, hän joutuu keskelle kansainvälistä huumebisnesvyyhtiä ja pakenemaan niin rikollisilta kuin hengenvaarallisilta tilanteiltakin.

5. Jenni Pääskysaari: Tyttö sinä olet. Voimakirja tytöille. Jenni Pääskysaaren vahvassa teoksessa kerrotaan kaikki ne asiat, jotka tyttö ansaitsee kuulla. Lisäksi kirjassa on tarinoita ja haastatteluja vahvoista naisista ja tytöistä. Tyttö, sinä olet ainutlaatuinen! Rohkea! Rakastettu!

6. Veronica Roth: Outolintu. Yksi valinta voi muuttaa sinut. Toiminnallisen trilogian aloittava Outolintu kertoo 16-vuotiaasta Trisistä, joka elää viiteen osaan kykyjensä mukaan jaetussa yhteiskunnassa. Trisin on jo 16-vuotiaana tehtävä loppuelämäänsä koskeva päätös; hylätäkö perhe ja seuratako sydäntään tuntemattomaan? Ketkä ovat todellisia ystäviä? Entä miten käy rakkauden?

Täältä löydät kirjalahjoja luonnon ystävälle.

Miten muuten on, oletko ostamassa kirjoja joululahjaksi? Joko olet löytänyt sopivat? Kerro kommenttikentässä, ellet keksi sopivaa kirjaa. Autan parhaani mukaan!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014