Kun selkäni jokin aika sitten temppuili, käytännössä ainoa kivuton asento oli maata vatsallaan lattialla. Niinpä ostin ajanvietettä, jota voi tehdä siinä asennossa: värityskirjan.

Aikuisten värityskirjat ovat jättäneet minut vähän kylmäksi. Niiden kuvat ovat usein joko lapsellisia tai hippipiperryksiä. Niinpä olin iloinen kuin lapsi sovelluskaupassa kun löysin Thomas Pavitten Viisi väriä – mestariteokset.

Suurikokoisen kirjan idea on sama kuin lasten tehtävissä: Piirroksen alueet on numeroitu. Värittäjä valitsee viisi väriä (sävyt voi valita itse, mutta 1 on tummin ja 5 vaalein) ja alkaa värittää. Kierros kierrokselta se, mikä ensin on vain mustia viivoja valkoisella paperilla, muodostuu kuvaksi. Väritä numeroiden mukaan taitaa olla oikea termi. 

Tein kuvaksi poikkeuksellisesti kuvakarusellin, jotta näet, miten kuva muodostuu. Klikkaile siis kuvia nuolinäppäimistä.

Tykkään Pavittesta, koska kuvat ovat hienoja (Botticellin Venus! Henrik VII!) ja koska aloittaessa ei tiedä, mikä kuvasta tulee.

Melkein harmittaa, että selkä on taas kunnossa. (No ei oikeasti.)

Suositus: Hänelle, joka pitää dekkareista enemmän kuin värittämisestä.

 

Thomas Pavitte: Viisi väriä - mestariteokset. Atena Kustannus 2016. 20 värityskuvaa.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014