Kun minulla on ruuanlaittovuoro, puolisoni kiittää yleensä tarjoilijaa tai sitä, että olen yhdistänyt purkit hyvin. Tänä keväänä olen kuitenkin alkanut ajatella, että olisi mukava välillä laittaa ruokaa ihan alusta asti. Kuin merkkinä kohtalolta pöydälleni tömähti Glorian Ruoka & Viinin uusi 100 parasta -keittokirja.

GRV:tä kustantaa sama Sanoma kuin KK:takin, joten olen siis kaikin tavoin jäävi puhumaan kirjasta. En anna sen estää itseäni.

Koska tunnen useimmat GRV:n tekijöistä, tiedän heidän olevan ruuan suhteen intohimoisia ja kriittisiä. Kirjan sata reseptiä ovat siis varmasti kaikki oivallisia ja noin ziljoonaan kertaan testattuja.

Minä tein kirjasta sitruunarisottoa kuhafileiden seuraksi. (Kirjassa sen pariksi ehdotettiin muikkuja, mutta teki mieli kuhaa.) Hyvää tuli!

Pakko silti sanoa, että 100 reseptiä ei ole ihan paras valinta kaltaiselleni aloittelevalle tumpelokokille.

Ohjeessa ei nimittäin kerrota risoton valmistamisesta sellaisia perusasioita kuin kuinka kuumalla levyllä valkosipulia ja riisiä kuullotetaan (jouduin heittämään ensimmäisen satsin pois, koska poltin ne). Ja koska meillä ei ole näemmä raastinta, tein sitruunankuoresta raastetta juustohöylän ja saksien avulla.  

Se jäi arvoitukseksi, mitä ne vihreät höytelökoristeet risoton kuvassa olivat. Ohjeesta ne eivät löydy, joten me söimme koristelematonta risottoa.

Niin hyvä kokemus oli, että jatkoa seuraa. Ensi viikonloppuna teen ehkä soijasilakoita tai ahvenia sinappikermassa. Ja eton messiä, ehdottomaasti.

Suositus: Hänelle, jonka keittiössä on paremmat varusteet kuin omassani.

Glorian Ruoka & Viini: 100 parasta. Takuuvarmat reseptit, jotka tekevät sinusta entistä paremman (ja rennomman) kokin. Sanoma 2016.

 

Kommentit (3)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Voih, mä rakastan tuota kirjaa. Ja myös lehteä josta noi reseptit on peräisin. Savoijinkaalikääryleet on niiiin hyviä, samoin hernepestopasta. Ja se sitrusvoipasta. Ja.. oih.

Just tänään selailin tuota viikonloppuruokaa etsiessäni (kyllä, viikonloppuruoan suunnittelun voi tosiaan aloittaa jo tiistaina, ei sitten tule yllätyksenä eteen koko viikonloppu..) ja löysin taas hirveästi kaikkea innostavaa.

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Hah, olet niin pro! Minä aloitan viikonloppuruuan suunnittelun yleensä kaupassa lauantaina, joten tämä nykyinen harrastukseni on iso elämänmuutos.

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014