Johonkin voi sentään luottaa! Sen jälkeen kun Lotus Blues osoittautui kaameaksi pettymykseksi, vähän huolestutti tarttua Katarina Wennstamin uuteen. Onneksi Wennstam pitää linjansa. 

Kivisydän on toimiva käyttötrilleri: yhteiskunnallinen juuri oikealla tavalla, koukuttava mutta ei liian ilmeisesti ja ihmisvalikoimaltaan monipuolinen. Sitä paitsi se on sillä hyvällä tavalla vanhanaikainen, että siinä ei ole sarjamurhaajaa eikä lukija huku väkivaltaan.

Tarpeeksi kaamea Kivisydän kyllä on. 

Rikostarkastaja Charlotta Lugn ja oikeusavustaja Shirin Sundin selvittävät puolivuotiaan tyttövauvan pahoinpitelyä. Joku on ravistellut vauvaa niin pahasti, että tämä todennäköisesti kuolee. Lugnin tehtävä on saada selville, kuka vauvan ympräillä olevista ihmisistä on syylllinen, Shirin taas saa asiakkaaseen epäillyistä yhden, vauvan äidin. 

Aihe on järkyttävä, eikä Wennstam säästele tehoja. Kivisydän tuli uneen enkä usko. että pienten lasten vanhempien kannattaa valita tätä kirjaa.

Suositus:

Hänelle, joka pitää ruotsalaisista tv-sarjoista.

Alku: 

Tuntuu siltä kuin aika pysähtyisi, mutta ei se silti pysähdy. Auto jarruttaa rajusti ensiapupoliklinikan sisäänkäynnin edessä, ja aika jatkaa kulkuaan. Se kulkee lumessa, joka leijuu taivaalta kieppuvina hiutaleina pysäköintipaikan yllä. Se kulkee liikenteen myötä, joka matelee pimeydessä E4:n loskaisella ajoradalla, ja se rientää kaikkien niiden ihmisten joukossa, jotka liikkuvat ison sairaalan sisäänkäynnin edessä.

Vain autossa istuville kaikki on pysähtynyt. He lakkasivat hengittämästä jo kauan sitten. He liikkuvat pääsemättä eteenpäin.

Katarina Wennstam: Kivisydän. Otava 2016. Ruotsinkielinen alkuteos Stenhjärtat. Suomentanut Anja Meripirtti. 410 sivua. 

Kommentit (2)

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Kiva kuulla, että Wennstam toimii taas. Kolme ensimmäistä olivat ihan parhaita, mutta Petturi oli vähän liian "luennoiva". Ohlssonin Lotus blues pettymykseesi täytyy sanoa, että minä pidin päähenkilöstä niin, että nauroin.

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Hauska kuulla, että tykkäsit Lotuksesta. Olen mielelläni väärässä tällaisissa asioissa. Ja kuten puolisoni vähän liian usein huomauttaa, olen lukijana tosikko. En juuri koskaan naura teksteille, vaikka esim puhuttuna tai näyteltynä sama asia saisi minut hervottomaan kikatukseen.

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014