Terveisiä Texasista! Vietin maailman rentouttavimman loman osavaltiossa, jossa oli paikallisten mielestä jo mukavan viileää, mutta minusta niin kuuma, että maltoin kerrankin ottaa rennosti. Mieheni on tähänkin mennessä pystynyt vähän suitsimaan lomasuorittamistani, mutta nyt hän sai tuekseen 35 asteen lämpötilan. Vietimme ison osan päivistä hotellin tai Airbnb-asuntomme uima-altaalla: luimme kirjoja, kävimme välillä viilentymässä altaassa ja luimme vähän lisää.

Tämä tarkoitti tietysti, että sain hyvän syyn vierailla parissakin kirjakaupassa hankkimassa lisää luettavaa. Kerron niistä myöhemmin, ensin pari huomiota amerikkalaisista kirjakaupoista.

Barnes & Noble on maailman suurin kirjakauppaketju, joten sen myymälä löytyi ihan perusostoskeskuksesta jostain I35-valtatien varrelta. Periaatteessa B&N:ää pitäisi kai karttaa ja halveksia, mutta minulle se kelpasi hyvin. Arvatkaa, mitä heti ovensuussa oli ison hyllyn verran? Tietysti aikuisten värityskirjoja.

Se mitä Suomessa en ole havainnut (käyn tosin kirjakaupoissa niin harvoin, että voin olla ihan väärässä) olivat teineille suunnatut hyllykilometrit. Ihan priimapaikalla myymälän etuosassa oli valtava valikoima Mitä teinisi lukee seuraavaksi -kylteillä varustettuja kirjoja. Sikäli kun osasin arvioida, kirjat olivat vampyyri- ja muuta fantasiagenreä.  Onko nuoriso alkanut lukea? Kertokaa te, jotka tiedätte.

Texasin eurooppalaisimmassa ja hauskimmassa kaupungissa Austinissa kävin parikin kertaa BookPeople-kirjakaupassa. Se on juuri sellainen hipsterien ja hyvisten suosima itsenäinen putiikki, jota on helppo rakastaa. Kaupassa on kirjailijavieraita tai satutunteja tai muuta happeningiä suunnilleen joka päivä, ja hyllyihin on kiinnitetty myyjien ja kanta-asiakkaiden käsin kirjoittamia suosituksia. Sitä paitsi BookPeople on auki 364 päivää vuodessa (se yksi päivä on kiitospäivä) ja siellä voi nauttia kahvin ja voileipien lisäksi hieronnasta. Mainitsinko jo, että BookPeoplea on helppo rakastaa? 

Tällä reissulla ostin BookPeoplesta paitsi kaksi kirjaa (joista toisessa on Jonathan Franzenin nimikirjoitus) myös kirjaan kiinnitettävän lukuvalon ja mäntyhalkoa muistuttavan tyynyn lentokoneeseen. Lukuvalo oli tarpeen, koska Airbnb-asunnossamme ei ollut sängyn vieressä lainkaan lukulamppuja. Pöyristyttävää! Tajusin juuri, että unohdin mainita siitä palautteessani. 

Muistinko kuvata kumpaakaan näistä kirjakaupoista? En tietenkään. Minulla oli liian kiire hypistellä ja hivellä ja valita. Ja haistella uusia kirjoja ja kurkistella kanssa-asiakkaiden valintoja. Saatte siis kuvan texasilaisesta taivaasta, joka on yhtä iso kuin Barnes & Noble ja BookPeople yhteensä.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014