Kävin taas Lontoossa siskon luona. Siskonpojan koulussa sattui olemaan kirjapäivän kunniaksi tehtävänä pukeutua joksikin kirjan hahmoksi.

Se oli sillä tavalla virkistävää, että normaalien harmaiden suorien housujen ja tummansinisten collegepaitojen (ne pikkutakit tulevat kuvaan vasta myöhemmin) koulun pihalla näkyi lukuisia Hämähäkkimiehiä, Batmaneja, Frozen-prinsessoja ja yksi Indiana Jones. Ehkä. Ainakin lapsella oli lasso. 

Finlay olisi halunnut pukeutua suosikkiensa eli Wimpy Kid -kirjojen Gregiksi (Suomessa sarja tunnetaan nimellä Neropatin päiväkirja) tai vaihtoehtoisesti Horrid Henryksi (suomeksi kai paremmin animaationa tunnettu Hirveä tai Häijy Henri?), mutta hänen äitinsä tuomitsi Wimpy Kidin asun (sortsit ja t-paita) liian ohueksi edes Englannin maaliskuuhun ja Horrid Henryn sinikeltaisen villapaidan liian vaikeaksi hankkia annetulla aikataululla.

Waldo on kompromissi, joka tyydytti molempia. Siskoni tykkäsi asun hinnasta (pieni) ja paidan koosta (iso, eli sitä voi käyttää ainakin kolme vuotta) ja siskonpoika silmälaseista (hassut) ja mahdollisuudesta piiloutua tätinsä silmien alla (vielä hassumpaa).

Kun olimme saattaneet kohta yhdeksänvuotiaan kouluun, kävelimme siskon kanssa kohti rautatieasemaa ja National Portrait Galleryn Vogue 100 vuotta -näyttelyä. Aloimme tietysti pohtia, minkä kirjan hahmon vaatteet itse haluaisimme. Joku Kultahatun hahmoista viehätti minua pitkään, mutta lopulta päädyin Järkeen ja tunteisiin. Empireleikkaus!

Minkä hahmon sinä valitsisit?

 

 

 

Kommentit (2)

Tiina/Levoton tyttö

Nyt on paha kysymys, sillä vaihtoehtoja on niin paljon. Hermione Harry Potterista, Peppi Pitkätossu, Pikku Myy, Aria Stark Tulen ja jään laulusta, vain muutamia mainitakseni...

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013

Siis tämä Aria Stark? En ole mikään GoT-tuntija, mutta Starkin asu näyttää aika karulta... Pepin hame taas on aika lyhyt ja kengät aika valtavat, joten noista minä valitsisin kyllä Hermionen.

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014