The Good Girl muistuttaa sekä nimeltään että asetelmaltaan Gillian Flynnin supersuosittua Gone Girliä eli Kilttiä tyttöä. Se ei ehkä ole sattumaa.

En ollut koskaan kuullutkaan koko kirjasta, mutta äsken googlatessa huomasin, että sen suomennos on näemmä ilmestynyt tänä vuonna. Huomasin myös, että sen kustantaja on HarperCollins Nordic, joka uhkaa suomalaisia kustantamoita julkaisemalla kansainvälisiä menestyskirjoja myös suomeksi. Viattoman näköinen viihdepokkari on siis oikeastaan globaalin kustannusbisneksen airut.

Kiinnostavaa oli myös teksti pokkarin alkusivuilla: "Jos ostit tämän kirjan ilman kansia, se on todennäköisesti varastettu." Kuka olisi arvannut, että jossain on pimeät markkinat kirjoille? Itselläni on ollut ongelmia päästä vanhoista kirjoista eroon edes antamalla niitä pois.

No, kaikesta tästä autuaan tietämättömänä ostin siis kirjan austinlaisesta kirjakaupasta, koska ulkona oli 37 astetta lämmintä ja se tuntui sopivan kevyeltä. The Good Girl kertoo Miasta, joka kaapataan. Tarina kulkee eteen ja taakse Mian äidin Even, kaappaaja Colinin ja tapausta tutkivan Gaben näkökulmista katsottuna. Kirja on koukuttava eli laatutyötä, mutta jotenkin halpa maku siitä jäi. Loppuratkaisu kuitenkin yllätti minut siitä huolimatta, että Kiltin tytön opettamana osasin epäillä kaikkia kertojia. 

Lomalaisen käteen The Good Girl sopi yhtä suloisesti kuin frozen margarita. 

Suositus: Hänelle, joka haluaa treenata englantiaan eikä varsinaisesti ajatella.

Alku: I'm sitting at the breakfast nook sipping from a mug of cocoa when the phone rings. I'm lost in thought, staring out the back window at the lawn that now, in the throes of an early fall, abounds with leaves. They're dead mostly, some clinging lifelessly to the trees. It's late afternoon. The sky is overcast, the temperatures doing a nosedive into the forties and fifties. I'm not ready for this, I think, wondering where in the world the time has gone. Seems like just yesterday we were welcoming spring and then, moments later, summer.

Mary Kubica: The Good Girl. Mira Books 2014. 382 sivua.

Kommentit (2)

Seuraa 

KK:n toimituspäällikkö Mari Paalosalo-Jussinmäki uskoo, että jokaiselle kirjalle on lukija. Tässä blogissa hän yrittää yhdistää kirjat ja ihmiset.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014