Tällainen kirjapaketti lähtee viidelle onnelliselle.
Tällainen kirjapaketti lähtee viidelle onnelliselle.

Kirjasiepon avajaiskisan voitti viisi hienoa ehdotusta.

Olipas kiva lukea avajaiskisan vastauksia. Kysymys kuului siis näin: Kenet elävän suomalaisen kirjailijan haluaisit blogivieraaksi? Valitsin osallistuneiden joukosta viisi parasta perustelua puhtaasti subjektiivisin perustein. Ne ovat tässä (ei missään erityisessä järjestyksessä). 

Tämä viesti oli erityisen kauniisti kirjoitettu:

"Tämä on helppo: Merete Mazzarella. Kuinka kukaan voi kirjoittaa niin lämpimästi, ymmärtävästi, humaanisti, sivistyneesti - ja niin ihanan (itse)ironisesti!

Kirjallisuuden ja sanankäytön ammattilainen, joka kirjoitti ensimmäiset "muistelmansa" kolmikymppisenä ja on siitä lähtien jakanut kanssani ajatuksia monista naisen ja ihmisen elämän merkittävistä asioista; perheestä, juurista, avioliitosta, uskottomuudesta, vanhemmuudesta ja isovanhemmuudesta, vanhenemisesta, kuolemasta. Harvalla on kyky yhdistää yksityistä ja henkilökohtaista niin vakuuttavasti yleiseen ja yhteiseen.

Kun luen hänen kirjojaan, minusta tuntuu kuin olisin iltateellä viisaan sukulaistädin luona." 

Tämä herätti uteliaisuuteni:

"Risto Isomäki. Hänen romaaneissaan on mielenkiintoisia näkemyksiä ympäristö- ja etenkin ydinvoima-asioista, ja ne tekevät kirjat myös ajankohtaisiksi nyky-yhteiskunnassa. Vaikka kirjat ovatkin fiktiota, ne herättävät ainakin minulla lukiessa monia ajatuksia ja keskusteluja kahvipöydässä." 

Tämä teki minuun energisen vaikutuksen:

"Ketä en haluaisi! Anna-Leena Härkonen tuo rehellisyyden ja kipeiden tunteiden äänitorvi joka osaa kiroilla kuin tukkiäijä. Joka kirjoittaa elämästä riipaisevan rehellisesti ja värikkäästi, sortumatta kikkailuun tai erikoisuuden tavoitteluun. Haluaisin Anna-Leenan luonteisen henkilön ystäväkseni. Siinä on persoona, joka kertoo raadollisen rehellisesti ajatuksensa.

Toinen on Klaukkala-kirjan kirjoittaja Laura Paloheimo, jolta löytyy aitoa "jenkkiasennetta" vaatetustyyliä myöten. Meillä ahdasmielisillä suomalaisilla olisi hänessä oppimista. Uskaltaa olla erilainen, hörhö, koketeerata kauniissa värikkäissä asuissa. Elämää isompi henkilö selvästi, sellainen jota tulisi nostaa ylös eikä latistaa. Koska esikuvana hän osoittaa, että jokaisen tulisi valita oma tie ja uskaltaa olla sellainen kuin on. Hienoa muutenkin, että Suomesta löytyy aito chick lit kirjailija. Taiteenlaji se on siinä missä muutkin, sitä paitsi on vaikeaa kirjoittaa hauskasti. En nyt tieten tahtoen halunnut lähteä tässä syvällisemmälle linjalle, vaikka Suomesta löytyy aivan upeita kirjoilijoita, jotka kuvaavat erinomaisen "suomihenkisestä" meidän pimeydessä ja synkkyydessä elävien synkkää ja ahdistavaa elämää. Näitä riittää. Eläköön positiivinen "hulluus".

Tähän samaistuin:

"Pauliina Rauhala. Haluaisin kuulla, mistä hänen ihana kielensä ja sanansa syntyvät, mitä hän lukee, mitä hän luki lapsena. Hän on ajankohtainen ja selkeästikin viisautta täynnä. Myös ammattinsa puolesta kiinnostava kirjailija. Mitä mieltä hän on kirjallisuuden ja luovan kirjoIttamisen opetuksesta kouluissamme?"

Tämä ilahdutti minua, koska itse tunnen kirjailijan tuotannosta vain erinomaisen Veriruusut-kirjan. Sitä ei todellakaan voi suositella lapsille.

"Anneli Kanto. Josta en tiedä mitään (ja siksi haluaisin tutustua!) muuta kuin että hän on kirjoittanut huippuhyvän Virtasen -lastenkirjasarjan. Meidän 5v ja 3v syvästi rakastavat ja kovasti tappelevat sisarukset rakastavat näitä kirjoja, ja vanhempansa myös. Löytyy yhteinen huumori kun luemme noita kirjoja iltasaduiksi, osuu ja uppoaa, on niin hulvattomia tekstejä kuvineen. Ylipäätään haluaisin kannattaa lastenkirjailijoita. Toivon, että jokaiselle lapselle avautuu kirjojen maailma ainakin iltasatujen muodossa."

Voittajat ovat saaneet ilmoituksen voitostaan sähköpostiinsa. Onnea!

Tulossa: Kirjailijavierailu. Pysy kanavalla!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla