Ai mikäkö loppu? No se postimerkkien vaihto. 200 vaihtoa on tehty (yli 2000 merkkiä on saanut uudet omistajat) ja jäljellä on aimo kasa merkkejä, mutta niillekin löytyy varmaan uusi  hyvä koti. Matkan varrella on tarttunut useita yksityisiä keräilijöitä. Eräs heistä kertoi tarinan isovanhemmistaan. Isoäiti oli syntynyt pohjois-Ruotsissa ja isoisä Tanskassa. Molemmat päätyivät opiskelemaan Alaskaan ja rakastuivat toisiinsa. Heidän perheensä eivät hyväksyneet avioliittoa ja välit sukulaisiin menivät poikki.  Suvusta ei ole koskaan puhuttu niinpä lapsilla ja lastenlapsilla ei ole tietoa edes mistä päin maata heidän juurensa ovat lähtöisin. Surkea asia. Hän kerää postimerkkejä mm. Ruotsista ja Tanskasta, mutta muutkin pohjoismaalaiset ovat käyneet kaupaksi. Toivon että hän ja hänen perheensä joskus vielä löytävät juurillensa. Kartutan ainakin hänen postimerkkikokoelmaa!

Vad är det som är slut? Frimärksbytet så klart. 200 byten har skett, över 2000 frimärken har hittat till nya ägare. Och det finns en hel del kvar att ge bort till nya hem. Under resans gång har jag lärt känna några privata samlare och en av dessa berättade historien om sin familj. Farmor var född i norra Sverige och farfar i Danmark. De båda började studera i Alaska och blev kära i varandra. Släkten motsatte sig giftermålet och efter det finns ingen koppling till rötterna. Så himla synd! Barnbarnet samlar på frimärken från Sverige och Danmark men även andra nordiska frimärken går bra. Hoppas han en dag hittar sin släkt. Jag kan ju i alla fall utöka hans frimärkssamling under tiden.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Terveisiä ja tuulahduksia maailman turuilta niin korttien kuin ajatuksienkin myötä. Syväluotaamista ja arkipäivää vauhdista riippuen. /Hälsningar från jordens alla hörn - ja nästan - med både kort och tankar. Djuplodande och vardagligt beroende på farten.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram