Olimme pari viikkoa sitten Eddien kanssa viikon Suomessa. Siellä, Etelä-Karjalan mummolassa, oli tämännäköistä:

...ja toki myös tämännäköistä:

Ipana tietysti rakasti, ja sehän oli tärkeintä. Itse olin liki kahdessakymmenessä vuodessa unohtanut, miten ankea Suomen kevät (lempivuodenaikani!) on: likaiset lumikasat, niiden alta paljastuvat koirankakkakikkareet, katupöly, kura, ei pienintäkään vihreän pilkahdusta vielä missään. Aloin taas ymmärtää jakamieni valokuvien herättämiä kateellisia huokailuja kaveripiirissä. Kas kun meidän pohjoislontoolaisella takapihalla on ollut jo pitkään tämännäköistä:

Okei, ei ihan reilu vertailu; kyllähän Suomeenkin tuli se häkellyttävä lämpöaalto, joka toi Lontooseen 26 asteen helteet muutamaksi päiväksi. Ei täälläkään sentään joka huhtikuu ole vielä päästy näihin hommiin:

Aamuyhdeksältä pelkässä teepparissa, sandaaleissa ja hellehatussa päiväkotiin! 20. huhtikuuta!

Nyt henkilökohtainen hanamimme on jo ohi ja ilmat palanneet keväisen koleiksi ja sateiseksi. Mutta kyllä se tästä - viikon aikana olemme jo kahdesti käyneet puutarhakaupasta hakemassa sateen taukoamista odottamaan pelargonioita, petunioita, päivankakkaroita, leijonankitoja, lobelioita, lupiineja, miekkaliljoja, yhden uuden kärhön sekä kasvimaalle sipulia, valkosipulia, kevätsipulia, kurkkua, porkkanaa, parsakaalia, rucolaa, pinaattia, persiljaa, tilliä, korianteria... ja auringonkukkia ja neljä vadelmapuskan taimeakin. Eiköhän tästä vielä kesä synny.

Seuraava odotuksenaihe: etupihan kärhö räjähtää kukkaan päivänä minä hyvänsä.

Kommentit (1)

Torey

Ihanaa! Mä voisin asua Englannissa. Sukuloimassa kun olen ollut niin kesällä iski ihmeen lämpöaalto ja sato yllättävän vähän. Iltaisin ukkosti. Ja joulukuisissa häissä aikoinaan nurmi oli vihreänä ja voi jee!

Toisaalta voisin viihtyä hyvin myös etelä-Euroopan lämmöissä. 😄

Vaikka olen mä Suomessakin ihan tyytyväinen. Ehkä koska oon etelän asukkaita. 😄

Seuraa 

Ulkosuomalaisäiti, jonka lapsi on hiljattain saanut autismin kirjon diagnoosin. Koti Lontoossa, mökki Suomessa, jalat tiukasti molemmissa maissa.