GLUTEENITON VUOHENPUTKI-FETAPIIRAKKA

Pohja:
100 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin. 
Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10min ja valmista sillä aikaa täyte.

Täyte:
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
3 dl tuoreita vuohenputken lehtiä *
1 dl juustoraastetta
200 g fetajuustoa
ruohosipulia

Silppua vuohenputki ja sekoita fetaa lukuun ottamatta kaikki aineet keskenään. Levitä seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle murennettu feta. Paista 175 asteessa n. 30min. 

* Puhtaalta paikalta kerättyjä vuohenputken nuoria lehtiä voi syödä sellaisenaan, huuhteleminen riittää. Vähän vanhemmat lehdet on hyvä ryöpätä eli kiehauttaa nopeasti ennen käyttämistä.

Koivikon tilalla kevät on edennyt silmän räpäyksessä. Koivuista tuntui jäävän hiirenkorva vaihe kokonaan pois. Lehden kokoiset lehdet ilmaantuivat muutamassa päivässä. Viime kesänä kaivonrenkaaseen siirretty rapanperi näytti aivan hengettömältä, kunnes viime viikolla alkoi onneksi mullan alta pilkistämään vihreää. Nyt varret ovat jo niin pitkiä, että aikomus olisi viimeistään viikonloppuna valmistaa ensimmäinen raparperipiirakka.

Tämä on ensimmäinen Koivikon Katveissa blogikirjoitus; harjoittelupostaus siis. Innostus puutarhablogin aloittamiseen on jo kytenyt pidemmän aikaa mielessä, mutta aloittamisen vaikeus on vaivannut. Toinen blogini Markanpilkkuja on sekalainen livestyle blogi.

Koivikon Katveessa tulen kertomaan kuvien kera puuhailuistamme pihallamme. Taustalla saattaa vilahdella mustavalkoinen maatiaiskissa "Kisu", suomenhevostamma "Tippa" ja shetlanninponi "Myy". 

Tämän kesän suunnitelmissa on pystyttää toinen kasvihuone, jonka sokkelit onkin jo valettu ja etupihalle olisi tarkoitus tehdä terassi. Paljon olisi haaveita ja suunnitelmia, mutta ihan kaikkea ei voi saada nyt ja heti.. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tervetuloa puutarhablogiini!

Koivikon tilan pihasta löytyy hedelmätarhaa, marjapensaita, lavakasvimaita, kukkapenkkejä, nurmikkoa, puolen hehtaarin koivikko, konehalli, pieni kasvihuone, hevostalli ja rintamamiestalo.