Viime syksynä valmistuneeseen vadelmapenkkimme löytyi Prisman puutarhamyymälästä vadelman taimet. Lajikkeiksi valikoitui Maurin Makeaa ja Jenkkaa. Toivottavasti antaisivat tänä kesänä jo pientä maistiaissatoa.

Uusien mansikkapenkkien valmistaminen ja taimien istuttaminen venähti kovin loppusyksyyn. Taimet onneksi talvehtivat hyvin ja ovat nyt hyvässä kasvussa. Taimet ovat vanhasta penkistä ja lajikkeina kaunotarta, boyntya ja valkoista ananasmansikkaa.

Mansikkalavojemme valmistamisesta voit lukea lisää tästä ja tästä.

Mahtavat aurinkoiset kelit houkuttelisi jo istuttamaan kesäkukkia, kylvämään kasvilavoihin siemenet ja istuttamaan taimet kasvihuoneeseen. Vielä olen kuitenkin malttanut mieleni. Hankkijalta ostin sentään portaita piristämään lumihiutaleen ja muutaman samettikukan.

Vuohenputkesta on tullut valmistettua tänä keväänä herkullisia piirakoita ja tänään lisäsin sitä pizzaankin. Voikukka alkaa myös kovaa vauhtia valtaamaan pihanurmea ja siitä kiinnostaisi kokeilla tehdä kahvin korviketta. Hyviä korvikeohjeita saa vinkata!

Kommentit (0)

Seuraa 

Tervetuloa puutarhablogiini!

Koivikon tilan pihasta löytyy hedelmätarhaa, marjapensaita, lavakasvimaita, kukkapenkkejä, nurmikkoa, puolen hehtaarin koivikko, konehalli, pieni kasvihuone, hevostalli ja rintamamiestalo.