Takkatuli lämmittää mukavasti näin -30 asteen pakkasessa. Tulen sytyttämisessä voi tuohen sijasta käyttää myös sytykeruusuja:

Valmistaminen on sangen yksinkertaista. Tarvitaan vain munakennoja ja kynttilänpätkiä. Munakennoista revitään irti ensin varsinaiset kuppiosat, jonka jälkeen kannen ja sivustojen ylijäämäosat revitään suikaleiksi. Suikaleet rullataan ja asetellaan munakupin keskelle. Paketista kannattaa tehdä tiivis, ettei se hajoa steariiniin.

Seuraavaksi sulatetaan kynttilänpätkät joko vanhassa kattilassa tai kiehuvaan veteen upotetussa peltitölkissä. Suosittelen vanhaa kattilaa, sillä ruusukkeiden dippaaminen (ylösalaisin) steariiniin on sottaista  puuhaa ja sotkee myös peltipurkin ympärillä olevan kattilan. Toki peltipurkin voi siirtää dippausten ajaksi vaikka sivuun sanomalehdelle (tätä en itse innostuksissani tietenkään hoksannut..sotkujen siivoamisessa menikin sitten tovi poikineen).

Sytykeruusun ulkonäköä (ja palokestävyyttä) voi hallita dippausten määrällä (ruusun kannattaa antaa kuivua kastamisten välillä). Neljällä kastolla saa jo ihan toimivan pelin, näitä ruusuja olen upotellut kymmenisen kertaa.

Miten säilöä valmiit tuotokset? Laitoin meidän omat, jo käytössä olevat ruusut kerrosvadille, takan viereen. Ihan kaunis sisustuselementti tuollaisenaankin. Varsinkin kodissa, jossa käden jälki saa näkyä muuallakin kuin kylpyhuoneen pyyhkeessä :)

Kommentit (6)

Kiitos :) Muutama hajosi kastettaessa, mutta muuten olen itsekin tyytyväinen ensikosketukseeni sytykeruusujen kanssa. Onneksi eivät ole vain kauniita, vaan myös erittäin toimivia. Näillä paukkupakkasilla testattuna :)