Kävimme aamupäivän auringonpaisteessa lasten kanssa ulkoilemassa ja fiilistelimme läheisen rivitalon leikkipaikalla rivitaloelämää. 

Olen miettinyt, mikä rivitalossa vetää puoleensa. Asumismuotona se on jotenkin ihanteellinen sikäli, että naapurit ovat lähellä ja heihin tutustuu helposti. Omakotiasujat ovat jotenkin niin omissa oloissaan, suojaisten piha-aitojensa takana. Yleensä rivitalolla on oma leikkipaikka lapsille suojaisella sisäpihalla. Kodin ovesta pääsee suoraan ulos eikä rappukäytävään. Ja sitten on vielä se oma pieni aidattu piha.

Kerrostalossa vuosia asuneena sanoisin myös, että mikään ei ole ihanampaa kuin se, ettei tarvitse kuunnella yläkerran naapurin kolinoita. Toki seinänaapureiden kolinoita saa edelleen kuunnella, jos on yhteistä seinäpinta-alaa. Tuleva kotimme on rivitalon päätyhuoneisto ja malliltaan muutenkin niin kivasti suunniteltu, että vain yksi talon huoneista on vasten naapurin huoneen seinää.

Kommentit (2)

-iida
Liittynyt28.8.2015

Me asutaan paritalossa ja meillä on käynyt mielettömän hyvä tuuri ihanien naapureiden suhteen. Tämä on paritalo-yhtiö, joten kivasti pääsee tutustumaan myös muihin naapureihin. En osaisi enää kuvitella asuvani kerrostalossa. :)

Kotiinpaluu
Liittynyt29.8.2015

Ihania naapureita odotellessa, siis :) Meillä onkin tulevaisuuden rivitalonaapureita yhteensä yhdeksän perhettä, että eiköhän siihen jokunen ihanakin mahdu joukkoon.

Seuraa 

Olen 34-vuotias yhteiskuntatieteilijä, luonto- ja kirjallisuusihminen, myös koiraihminen ilman omaa koiraa. Olen palaamassa perheeni kanssa asumaan lapsuuden kotipaikkakunnalle – samaan taloon, jossa olen kasvanut. Nyt mukana on mies ja neljävuotias kaksikko.

Kirjoitan kahden kulttuurin perheen elämästä, lapsista, yhteiskunnasta, luonnosta, puutarhasta, kirjoista, arjesta ja hyvään elämään pyrkimisestä. 

Email: kotiinpaluu.blogi@gmail.com

Tykkää Facebookissa