Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olen perustamassa blogia. Itse asiassa minulla oli nettipäiväkirja jo kauan ennen kuin blogeista edes puhuttiin. Kaksikon synnyttyä vapaa-aika on ollut toistuvasti kortilla, mutta nyt neljävuotiaina lapset pystyvät keskittymään ajoittain leikkeihinsä itsenäisesti. Silloin minulla on satunnaisia hetkiä aikaa hengähtää ja tehdä sitä, mikä eniten kiinnostaa, eli lukea tai kirjoittaa.

Tämän blogin tarkoituksena on kertoa perheelläni edessä olevasta paikkakunnanvaihdoksesta ja siihen valmistautumisesta. Maantieteellisesti emme muuta kovin kauas, vain 40 kilometrin päähän, mutta kuitenkin toiselle paikkakunnalle. Kyseessä on entinen kotikaupunkini ja vieläpä sama talo, jossa kasvoin itse kaksivuotiaasta aikuiseksi. Muuton ajankohta tulee olemaan joskus ensi vuoden puolella, keväällä. Vielä en tiedä tarkemmin, koska ikääntyneet vanhempani ovat tekemässä muuttoa pois asunnosta oman vointinsa mukaan. Nytkin äidin kaihileikkaus sotki hieman alkuperäisiä muuttosuunnitelmia, joiden mukaan olisimme muuttaneet jo vuodenvaihteessa.

Tulen tässä blogissa kirjoittamaan varmasti monesta muustakin aiheesta, koska olen kiinnostunut monesta. Olen introvertti kaunokirjallisuuden kuluttaja, yhteiskuntatieteilijä, heikompien puolustaja, luontoihminen, koiraihminen (ilman omaa koiraa) ja työssäkäyvä äiti. Lisäksi minulla on mies, jonka tausta ei ole ihan se perinteinen: hän on saanut Suomesta turvapaikan ja pakolaisaseman. Elämämme on kuitenkin niin tavallista kuin se vain voi olla, eikä meillä näy kulttuurien yhteentörmäyksiä. Korkeintaan meillä törmäilevät toisiinsa kahden erilaisen ihmisen luonteenpiirteet, ja vaikuttaahan elämäämme myös se tosiasia, että toisen elämänkokemukset ovat toista rankemmat. Uskontoakaan meillä ei ole, vaan niin kuin jokaisella: elämänkatsomus. Kotikielemme on suomi, mutta lasten kanssa mieheni puhuu omaa kieltään.

Tervetuloa seuraamaan blogiani ja kommentoimaan sitä!

PS. Maahanmuuttoviraston sivuilla on tietoa siitä, mitä tarkoittaa turvapaikka eli pakolaisasema.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen 34-vuotias yhteiskuntatieteilijä, luonto- ja kirjallisuusihminen, myös koiraihminen ilman omaa koiraa. Olen palaamassa perheeni kanssa asumaan lapsuuden kotipaikkakunnalle – samaan taloon, jossa olen kasvanut. Nyt mukana on mies ja neljävuotias kaksikko.

Kirjoitan kahden kulttuurin perheen elämästä, lapsista, yhteiskunnasta, luonnosta, puutarhasta, kirjoista, arjesta ja hyvään elämään pyrkimisestä. 

Email: kotiinpaluu.blogi@gmail.com

Tykkää Facebookissa