Onpahan ollut viikko, paljon on tapahtunut niin omassa perhepiirissä kuin yhteiskunnassakin.

Maanantaina sain ensin soiton, että isä on joutunut sairaalaan. Käsi yllättäen turvoksissa ja epäillään jotain vakavaa. Tutkimusten jälkeen hän pääsi kuitenkin kotiin, ja lopullinen syy jäi epäselväksi.

Viikon puolivälissä mieheni sai kutsun kauan odotettuun työhaastatteluun, kävi haastattelussa ja hänelle sanottiin, että hän voisi aloittaa työt huomenna. Luvattiin vielä erikseen ilmoittaa, missä yksikössä ja mihin kellonaikaan pitäisi olla. Hienoa!

Mitään tietoa ei kuitenkaan tullut. Eikun soittamaan työnantajalle. "Anteeksi, töiden aloitustasi onkin siirretty muutamalla päivällä eteenpäin." Selvähän se. Tuli perjantai ja kysely seuraavan viikon työvuoroista. Mieheni ilmoitti työvuorotoiveensa. Sunnuntaina iltapäivällä ei vielä mitään tietoa, missä pitäisi olla maanantaina ja mihin kellonaikaan. Ei tällainen sovi perheelliselle.

Kaiken lisäksi samana päivänä, kun kuulin miehen työpaikasta perhepiiristä kuului taas uusia terveyden reistailuun liittyviä uutisia.

Töissäkin oli ylämäkeä ja alamäkeä. Sain osakseni kehuja, onnistumisen kokemuksia, epäonnistumisen kokemuksia ja pettymyksiäkin. Kotona lapset olivat välillä todella kiukkuisia ja välillä oikeita enkeleitä.

Ja sokerina koko viikon päällä ne käsittämättömät Lahden tapahtumat. Ja toisaalta jotain hyvää: yleiset vastareaktiot.

Jokerissa voitin kolme euroa. Olisi huonomminkin voinut mennä.

Toivotaan, että alkava viikko olisi edes hieman tasaisempi, vähän niin kuin pelto kuvassa, jonka otin tämänpäiväisellä aivojen tuuletus -lenkillä lasten kanssa. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen 34-vuotias yhteiskuntatieteilijä, luonto- ja kirjallisuusihminen, myös koiraihminen ilman omaa koiraa. Olen palaamassa perheeni kanssa asumaan lapsuuden kotipaikkakunnalle – samaan taloon, jossa olen kasvanut. Nyt mukana on mies ja neljävuotias kaksikko.

Kirjoitan kahden kulttuurin perheen elämästä, lapsista, yhteiskunnasta, luonnosta, puutarhasta, kirjoista, arjesta ja hyvään elämään pyrkimisestä. 

Email: kotiinpaluu.blogi@gmail.com

Tykkää Facebookissa