Kirjoitukset avainsanalla tomaatti

Terveiset uudesta kasvihuoneestani! Mustan kasvihuoneen valintaan oli muitakin syitä kuin estetiikan kaipuu.

Lisäksi jaan kanssasi kaksi kullanarvoista vinkkiä, jotka säästivät minut todennäköisesti monelta harmilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailin Hyötykasviyhdistyksessä ja yllätyin täydellisesti, kun kuulin, mitä kaikkia hyötykasveja parvekkeella voisikaan kasvattaa!

Lisäksi sain ihanan vinkin, miten kasvattaa parvekkeelle kaunis varjostusseinä, joka on myös satoisa.

Videolla selviää myös, miten suuri astia kasveille pitää varata, jotta ne selviytyvät parvekkeen kuumuudessa nuupahtamatta.

Kommentit (0)

Tänään vlogissa kylvetään tomaatinsiemenet viime hetkellä. Lajike valikoituu siksi, että tämä tomaatti kasvaa hyvin ilman kasvihuonetta ja tuottaa hurjasti pieniä herkkutomaatteja.

Nyt on myös yrttien kylvämisen aika. Ensi kesänä penkistä löytyy uusi timjamivariaatio.

Kerron myös shisosta, joka tekee paluun yrttipenkkiin  tänä kesänä. Shiso on jännänmakuinen yrtti, jota olet saattanut maistaa japanilaisessa tai korealaisessa ruuassa. Sen viljely onnistuu hyvin myös Suomessa.

Kommentit (0)

Perjantain postauksessani valmistauduin tulevan kesän minttuomavaraisuuteen. Suuri mintuntarve johtuu koukuttumisestani libanonilaiseen tabbouleh-salaattiin.

Erityisen hyvää tabbouleh on grilliruoan lisukkeena, mutta ihanaa ihan sellaisenaankin. Se on raikas tomaattinen salaatti, jota maustetaan punasipulilla, sitruunalla ja oliiviöljyllä sekä tietysti kunnon kasalla yrttejä.

Rakkaasta salaatista on monta ohjetta ja variaatiota. Bulgurin voi hätätilanteessa korvata couscousilla ja tuoreen mintun persiljalla (ja päinvastoin). Tärkeää on vihreä, yrttinen maku.

Minun keittiöstäni löytyy aina itsetehtyä dukkah-mausteseosta (koukuttavaa kamaa), mutta sitä ei taas useimmissa resepteissä edes käytetä, joten ei sekään ole pakollista.

Tässä minun minttuinen versioni tabbouleh-salaatista. Katso video ja totea, että heinänteko on haastavampaa!

Tabbouleh

2 annosta päälisäkkeenä

1 dl bulguria

1/4 kuutiota kasvislientä

3 kypsää tomaattia

1 pieni punasipuli

2 dl (vähintään) silputtua minttua ja/tai lehtipersiljaa

1/4 tl jeeraa

2 rkl dukkah-maustesekoitusta

1 valkosipulinkynsi

1/2 luomusitruunan kuoren keltainen osa raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/2 dl hyvää oliiviöljyä

Kuumenna vesi ja mausta se kasvisliemikuutiolla.

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit rouheasti.

Sekoita hieman jäähtynyt bulgur muihin aineisiin ja tarkista maku.

Tarjoile alkupalana tai lisukkeena.

Kommentit (2)

Ninna - Kuokka ja kurpitsa
Liittynyt23.2.2016
2/2 | 

Hei Miisu

Kiva kun kysyit. Dukkah kuuluu sellaisiin vanhoihin maustesekoituksiin, joista lienee jokaisella egyptiläisellä maustekauppiaalla  ja kotikokilla oma versionsa. Meidän dukkah on muovautunut tällaiseksi:

200g pähkinöitä (voi olla manteleita, hasselpähkinöitä, pistaaseja tai pinjansiemeniä sen mukaan mitä kaapista löytyy tai itselle maistuu). Paahda pähkinät keskilämmöllä noin 5 min. Sen jälkeen paahdetaan 2 rkl jeeran ja 1 rkl fenkolin siemeniä. (Useissa resepteissä tässä fenkolin sijalla korianterin siemenet). Laita pähkinät ja paahdetut mausteet, sekä ripaus suolaa, 1 tl sokeria ja kuivachiliä maun mukaan isoon mortteliin tai sauvasekoittimen silppuriin ja surauta. Kivempi kun ei mene ihan sileäksi vaan jää rouheeksi. Nam!

Seuraa 

Tämä on videoblogi rakkaudesta hyötypuutarhaan. Olen Ninna Lindström, valokuvaaja ja innokas harrastajatarhuri. Minulla on aari maata, pieni puutarha ja 12 vuoden kokemus palstaviljelystä. Toivon tarjoavani vertaistukea ja inspiraatiota muille hyötytarhureille sekä sellaiseksi aikoville. Tervetuloa ihmettelemään puutarhaa kanssani!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.