Kirjoitukset avainsanalla palstaviljely

Heittäydyn heti filosofiksi: rikkakasveja ei ole. On vain kasveja, jotka sattuvat mielellään ja menestyksekkäästi kasvamaan väärässä paikassa.

Ajatus ei tietenkään lohduta sitä, jonka salaattipenkki tuottaa voikukkaa tai jonka vadelmat elämänlanka kuristaa hengiltä.

Välillä palstamailla tilanne voi olla niin paha, että strategiaa tarvitaan. Lainaan siis kuulua kiinalaista sotastrategia ja totean: Tunne vihollisesi. Iso lapio kouraan ja juurta päin!

Kerron videolla omien rikkakasvikokemusteni kautta, mitä sinun tulee tietää rikkakasveista, jottei taistelu niitä vastaan käy liian uuvuttavaksi.

Omat vitsaukseni juuri nyt ovat ohdake, elämänlanka, peltokorte ja vanha kunnon voikukka.

Mutta muista olla itsellesi myös armollinen. Voikukkahan on tavallaan aika kaunis!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupasta ostettu minttu tuottaa uutta satoa pitkään muutaman kikan avulla. Videolla näytän mintun avulla, miten jatkat yrttien kasvua.

Minttu on yksi kiitollisimmista kasvajista, mutta muistakin yrteistä saa irti enemmän pikku kikoilla.

Aloita varustautuminen kesän tabbouleh- ja mojito-kauteen nyt!

Kommentit (8)

Huono puutarhuri
1/8 | 

En onnistu katsomaan videota, onko sitä jossain muualla (Youtube?) tai voitko kirjoittaa lyhyesti vinkit myös luettavaksi? :)

Vierailija

Hei!

Ikävää ettei video lähtenyt pyörimään. Oletko kokeillut uudestaan ettei vika ollut vain hetkellinen huono yhteys? Valitettavasti Kuokka ja kurpitsa -videot eivät ole Youtubessa, vaan ainoastaan täällä Kodin Kuvalehden saitilla.

Terveisin

Ninna

Vierailija
2/8 | 

Jos olisi ajateltu lukijaa, video olisi pitänyt olla huomattavasti lyhyempi. VIelä parempaa lukijan palvelua olisi se, että videon sisältö olisi kirjoitettu auki. 

Vierailija

Kiitos kommentistasi! Yritän tehdä napakoita videoita, mutta harmi jos en siinä mielestäsi tällä kertaa onnistunut. Haaveissani on että katsoja saisi videoiltani kauniissa paketissa kivasti tietoa ja inspiraatiota. Ja koska olen kuvaaja ja visualisti, halusin nimenomaan pitää täällä Kodin Kuvalehdessä videoblogia rakkaasta harrastuksestani. Kirjoittaminen kun ei ole mun juttuni.

Parhain terveisin

Ninna

Vierailija
3/8 | 

Kiitos hyvästä vinkistä, taidan perustaa heti yrttiruukkuviljelmän. Olenkin aina mietinyt, miten noihin kaupan yrtti ruukuista saisi pidempään iloa.

Huh
4/8 | 

Ei pystynyt kuuntelemeen, turhaa löpinää. Tuli aivan Kumman kaa Ellun esitelmä mieleen.

Vierailija
6/8 | 

Kiitos videosta! Se oli informatiivinen ja tiivis paketti mintusta. Oli mukava seurata. Menee heti kokeiluun :)

Seuraa 

Tämä on videoblogi rakkaudesta hyötypuutarhaan. Olen Ninna Lindström, valokuvaaja ja innokas harrastajatarhuri. Minulla on aari maata, pieni puutarha ja 12 vuoden kokemus palstaviljelystä. Toivon tarjoavani vertaistukea ja inspiraatiota muille hyötytarhureille sekä sellaiseksi aikoville. Tervetuloa ihmettelemään puutarhaa kanssani!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.