Perjantain postauksessani valmistauduin tulevan kesän minttuomavaraisuuteen. Suuri mintuntarve johtuu koukuttumisestani libanonilaiseen tabbouleh-salaattiin.

Erityisen hyvää tabbouleh on grilliruoan lisukkeena, mutta ihanaa ihan sellaisenaankin. Se on raikas tomaattinen salaatti, jota maustetaan punasipulilla, sitruunalla ja oliiviöljyllä sekä tietysti kunnon kasalla yrttejä.

Rakkaasta salaatista on monta ohjetta ja variaatiota. Bulgurin voi hätätilanteessa korvata couscousilla ja tuoreen mintun persiljalla (ja päinvastoin). Tärkeää on vihreä, yrttinen maku.

Minun keittiöstäni löytyy aina itsetehtyä dukkah-mausteseosta (koukuttavaa kamaa), mutta sitä ei taas useimmissa resepteissä edes käytetä, joten ei sekään ole pakollista.

Tässä minun minttuinen versioni tabbouleh-salaatista. Katso video ja totea, että heinänteko on haastavampaa!

Tabbouleh

2 annosta päälisäkkeenä

1 dl bulguria

1/4 kuutiota kasvislientä

3 kypsää tomaattia

1 pieni punasipuli

2 dl (vähintään) silputtua minttua ja/tai lehtipersiljaa

1/4 tl jeeraa

2 rkl dukkah-maustesekoitusta

1 valkosipulinkynsi

1/2 luomusitruunan kuoren keltainen osa raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/2 dl hyvää oliiviöljyä

Kuumenna vesi ja mausta se kasvisliemikuutiolla.

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit rouheasti.

Sekoita hieman jäähtynyt bulgur muihin aineisiin ja tarkista maku.

Tarjoile alkupalana tai lisukkeena.

Kommentit (2)

Ninna - Kuokka ja kurpitsa
Liittynyt23.2.2016

Hei Miisu

Kiva kun kysyit. Dukkah kuuluu sellaisiin vanhoihin maustesekoituksiin, joista lienee jokaisella egyptiläisellä maustekauppiaalla  ja kotikokilla oma versionsa. Meidän dukkah on muovautunut tällaiseksi:

200g pähkinöitä (voi olla manteleita, hasselpähkinöitä, pistaaseja tai pinjansiemeniä sen mukaan mitä kaapista löytyy tai itselle maistuu). Paahda pähkinät keskilämmöllä noin 5 min. Sen jälkeen paahdetaan 2 rkl jeeran ja 1 rkl fenkolin siemeniä. (Useissa resepteissä tässä fenkolin sijalla korianterin siemenet). Laita pähkinät ja paahdetut mausteet, sekä ripaus suolaa, 1 tl sokeria ja kuivachiliä maun mukaan isoon mortteliin tai sauvasekoittimen silppuriin ja surauta. Kivempi kun ei mene ihan sileäksi vaan jää rouheeksi. Nam!

Seuraa 

Tämä on videoblogi rakkaudesta hyötypuutarhaan. Olen Ninna Lindström, valokuvaaja ja innokas harrastajatarhuri. Minulla on aari maata, pieni puutarha ja 12 vuoden kokemus palstaviljelystä. Toivon tarjoavani vertaistukea ja inspiraatiota muille hyötytarhureille sekä sellaiseksi aikoville. Tervetuloa ihmettelemään puutarhaa kanssani!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin. Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Instagram