Tällä kertaa hieman lyhyempi postaus, kun tuntuu että ei millään meinaa aika riittää kirjoitteluun. Nytkin on puuro kiehumassa liedellä ja pesukoneessa pyykit pyörimässä eli varsinainen multitaskaus on käynnissä.

Oli ensin ajatuksena kirjoittaa politiikasta, mutta huomasin kuun vaihteessa, että tilipäivään on vielä matkaa ja tilin saldo alkaa myös lähestyä loppuaan… Tiedän, että se on oma moka. Välillä se budjetti ei vaan millään pysy koossa, kun on erehtynyt ostamaan jotakin turhaa. Ei ehkä aina niin turhaakaan, mutta sanotaan sellaista, jota ei ole aikaisemmin budjetoinut.

Siitä sainkin inspiraation ja ajattelin jakaa muutaman vinkin säästämiseen liittyen. Nämä teesit ajattelin itse ottaa käyttöön, koska en halua rahojen enää loppuvan ennen seuraavaa tilipäivää.

  1. Budjetoin kaikki hankinnat – Tästä lähtien laitan myös kaikki pienemmätkin hankinnat jo etukäteen ylös, niin ei tule yllättäviä kuluja.
  2. Vertailen ja kilpailutan kaiken mahdollisen – netin kautta voi vertailla melkein kaiken aina ja muutenkin on ollut ajatuksena kilpailuttaa sähkösopimus ja nettiliittymä. Toisaalta samallahan sitä sitten kilpailuttaa myös puhelinliittymän.
  3. Alan pitää kulupäiväkirjaa – Kuulostaa tylsältä, mutta kannattaa. Olen vasta muutaman päivän tätä harrastanut ja nyt jo huomannut, että kahviloiden erikoiskahveihin tuntuu menevän turhan paljon rahaa. Tosin nyt sen vasta huomaa, kun kirjaa kuluja ylös.

Toki muitakin vinkkejä mahtuu maailmaan. Ystäväni vinkkasi minulle, että Marttojen ylläpitämällä ei kaupallisella martat.fi sivustolla on jopa valmiita excel-pohjia budjetin pitämistä varten ja paljon muita taloudenhallintaan liittyviä vinkkejä myös.

Vinkkaa omat niksisi kommentteihin!

-Lissu

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 | 

Entuudestaan lukenut tuota marttojen sivuja, lähes kaiken voi nykyään kilpailuttaa itse viimeksi kun hain pikalainaa netistä löysin monta tarjousta jopa 0 kuluilla. Vertailu siis ehdottomasti kannattaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla