Marraskuussa vietetään kansallista romaaninkirjoituskuukautta NaNoWriMoa. Maailmanlaajuisen kirjoituskampanjan tarkoituksena on innostaa kirjoittajia - niin harrastajia kuin ammattilaisiakin - kirjoittamaan kuukauden aikana vähintään 50 000 sanan mittainen romaani. Urakka on aikamoinen. Tasaisella tahdilla joka päivä pitäisi kirjoittaa noin 1700 sanaa eli noin yhdeksän A4-liuskaa (Times 12 p, rivinväli 2).

NaNoWriMo on myös yhteisöllinen tapahtuma. Ympäri maailman on paikallisia kirjoittajafoorumeita, jossa kirjoittajat kertovat projektinsa etenemisestä ja kannustavat toisiaan. Tosin kirjoittaa voi itsekseenkin liittymättä mihinkään. Tekstiä ei tarvitse julkaista missään tai näyttää kenellekään. Tärkeintä on kirjoittaminen ja tässä kirjoittamiskampanjassa tärkeintä on säännöllisyys.

Parhaimmillaan marraskuun aikana kirjoittajat saavat luotua tekstimassan, jota voi myöhemmin muokata. Ehkä tekstistä tulee romaani, novelli tai jotain muuta. Eikä sekään ole huono saavutus, jos saa tyhjennettyä ajatuksiaan tekstin muotoon.

Tänäkin vuonna lähden mukaan kevyellä otteella. Mielessäni ei ole mitään romaania tai muutakaan tiettyä kokonaisuutta. Ajattelin vain kirjoittaa. En tavoittele 50 000 sanaa, vaan olen tyytyväinen 5 000 sanaankin tai siihen, että kirjoitan joka päivä jotain.

Kuukauden kuluttua nähdään, miten äijän kävi.

Tulkaa mukaan!

Kommentit (0)

Seuraa 

Lukutoukka on reilu viisikymppinen kirjojen kustantaja, toimittaja ja luovan kirjoittamisen ohjaaja Heikki Savola. Lukutoukka muistelee kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyviä asioita sen minkä muistaa - ja saattaa joskus antaa fiktion korjata sen minkä fakta rikkoo.

Teemat

Instagram