Äiti, sinä olet kierrättämisen ja tuunaamisen mestari. Niin kauan kun saatan muistaa, olet aina ommellut ja kutonut vaatteita. Kun olin pieni, ompelukone surisi usein iltaisin ja viikonloppuisin. Tv-täkin katselit aina kutimet käsissäsi. Olit tosi taitava, ja olet yhä, 86-vuotiaanakin.

Näissä tekemissäsi pikku-pikku-bikineissä kelpasi nukenvaunuja pihatiellä työnnellä:)

 

Naapurissa oli muistaakseni juhlat joihin halusin pukeutua, ihan itse! Tekemäsi hamonen vaan oli jäänyt jo vähän pieneksi...

 

Muistan kun ompelit minulle tämän housupuvun kyläkoulun kuusijuhlaan. Hypin malttamattomana sängylläsi odottaessani puvun valmistumista. En ollut vielä edes koulussa, mutta pääsin ohjelmaan mukaan, koska sinä olit koululla keittäjänä.

 

Tämä kutomasi haalari oli suosikkini! Muistaakseni jouduit ainakin kerran kutomaan lisää pituutta lahkeisiin...

Ompelit lähestulkoon kaikki joulu- ja kevätjuhlavaatteeni, muista juhlavaatteista puhumattakaan. Vanhojentanssipukunikin teit, ruutupaperille suunnittelemani luonnoksen pohjalta.

Ompelit myös paljon ihan tavallisia arkivaatteita, takeista lähtien. Tai ei ne ihan tavallisia olleet, vaan uniikkeja!  Se musta samettitakki olkatoppauksineen oli NIIN hieno! Ja se siniharmaaraidallinen pusakka. Harmi ettei niistä taida olla kuvia. Siskolleni tekemääsi vihreäruudullista villakangastakkia on siskoni ja minun lisäkseni pitänyt myös tyttäreni. Joskus "jouduit" ompelemaan vaatteita myös kavereilleni.

Kangaskaupat tulivat minulle pienenä tutuiksi sinun kanssasi, mutta olit myös mestari hyödyntämään vintiltä löytyneitä vanhoja vaatteita. Elli-tädin Amerikasta 50-luvulla tuoman mekon tuunasit minulle sopivaksi ystäväni häihin, joissa toimin kaasona. Mummun vanha villakangastakki, jonka korjasit, on käytössä edelleen. Ja se harmaa villatakki, jonka kudoit langasta, jonka sait villahousuista, jotka purit. Se on kestosuosikkini. 

Kiitos Äiti kaikista kauniista minulle tekemistäsi vaatteista.  Ja vähän muustakin...❤

***

​​​​​Klikkaa oheista linkkiä ja käy sinäkin lataamassa yhteiskuva itsestäsi ja äidistäsi. Voit voittaa liput Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmään! Kuvassa olen äitini kanssa jouluna -72. Ylläni äidin kutoma villamekko ja sylissäni joulupukilta saatu Molla-Maija.

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/osallistu/kiita-aitia-ja-laheta-t...

 

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä...

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat