Huomentapäivää pitkästä aikaa!

Se on sitten kesä, kärpäset ja laidunkausi:) Lehmämme laiduntavat pääsääntöisesti öisin, koska päivisin niille ei ole varjopaikkaa laitumella. Päivisin ne makoilevat mieluummin vilpoisassa navetassa kuin paahteisella laitumella paarmojen syötävänä. Ovat muuten asiasta ihan itse omilla sorkillaan äänestäneet.

Eilen aamulla kun otettiin lehmiä sisään, huomattiin heti, että Kummituksella ei ollut kaikki kunnossa. Se ei päässyt ylös ja makasi väsähtäneen näköisenä korvat lerpallaan. Soitimme eläinlääkärin paikalle, ja Kummitus sai kalsiumia, magnesiumia ja b-vitamiinia suoraan suoneen. Lisäksi sille letkutettiin nesteen mukana myös hiiltä, mikäli olisi saanut mahaansa laitumelta jotain sopimatonta. Nestettä pumpattiin menemään useita kymmeniä litroja, aamun bodypumpit tuli siinä samalla tehtyä!

Kummitus virkistyi ja saatiin talutettua se navettaan. Iltaa kohti tilanne alkoi taas näyttää huonommalla ja iltanavetan aikaan täytyi soittaa eläinlääkäri paikalle uudestaan. 

Aamulla käynyt eläinlääkäri oli päivystysvuorossa. Oli ensimmäistä päivää loman jälkeen töissä, kertoi vastanneensa puhelimeen päivän aikana 53 kertaa ja unohtaneensa jo klo 11 lomalla olleensakaan. Silti jaksoi heittää läppää vielä illalla yhdeksän aikaan:)

Kummitus sai jälleen troppia suoneen, jonka jälkeen se piristyi. Tänä aamuna Kummitus oli jalkeilla, mutta ei juonut eikä syönyt. Bodypump-sessio siis jälleen! 

Nähtäväksi jää miten tässä käy. Pitäkää peukkuja Kummitukselle.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä...

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat