Työtapaturmasta tulee lokakuussa kuluneeksi neljä vuotta. Nilkkaan jäi pysyvä hermovaurio, mikä todettiin potilasvahingoksi ensin suralishermon ja myöhemmin myös tibialishermon osalta. Potilasvakuutuskeskuksen asiantuntijalääkärin (dosentti, lääketieteen tohtori, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri) arvion mukaan hermovauriot olisivat olleet vältettävissä huolellisemmalla leikkaustekniikalla. 

Potilasvakuutuskeskuksen päätökset korvauksista olivat kuitenkin sen verran ristiriitaisia ja omituisia, että katsoin parhaaksi turvautua asianajajan apuun. Hänen suosituksestaan tilanteestani tehtiin valitus potilasvahinkolautakunnalle.

Potilasvahinkolautakunta hautoi asiaani vuoden,  minkä jälkeen se päätti myös pyytää asiantuntijalausuntoa. Tällä kertaa lausunnon papereiden perusteella teki toinen ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, joka olikin sitä mieltä, ettei mitään potilasvahinkoa ole tapahtunutkaan vaan hermovauriot ovat työtapaturman jälkioireita!

Ainoa asiantuntijalääkäri jonka vastaanotolla olen henkilökohtaisesti käynyt, oli heti nilkkaani vilkaistuaan sitä mieltä, että kyseessä todellakin ON potilasvahinko! Hän on muuten lääketieteen tohtori, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, jolla on jalkakirurgian erityispätevyys:)

Nyt sitten pyydetään vielä yhden asiantuntijalääkärin lausunto, koska kokeneiden asiantuntijoiden näkemykset ovat ns. "sana sanaa vastaan."

Mielenkiintoiseksi menee... Kuka sitten loppupeleissä uskoo ja ketä? Voinko luottaa siihen, että potilasvakuutuskeskuksen ja potilasvahinkolautakunnan pyytämät asiantuntijalausunnot ovat puolueettomia? Kuka ne asiantuntijat valitsee ja heidän korvauksensa lausunnoista maksaa?

PS.Meillä puidaan!

 

 

Kommentit (6)

Maanviljelijän vaimo
Liittynyt16.10.2015
2/6 | 

Kiitos Alli<3 Onhan tätä asiaa puitu juu, pitkään ja hartaasti! Potilasvakuutuskeskus teki ensimmäisen päätöksen potilasvahingosta vuonna 2016 ja toisen vuonna 2017. Ja nyt potilasvahinkolautakunta on aloittanut puimisen uudelleen pohtimalla ollako potilasvahinko vai eikö olla! Ei voi pieni ihminen käsittää tällaista touhua...

Tuntematon potilas
3/6 | 

Eli jos olisit tyytynyt potilasvakuutuskeskuksen korvauspäätökseen, niin kukaan ei olisi ruvennut enää kyseenalaistamaan oliko potilasvahinko potilasvahinko?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä...

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat