Nyt alkaa maitotiloilla olemaan vitsit vähissä. Viime aikoina ei ole pahemmin naurattanut, päinvastoin! Tämä emäntä on lypsänyt lehmiä nyt kymmenen vuotta. Jäin palkkatyöstäni tilan ulkopuolella pois, kun kuopus meni kouluun.Tilakoko oli kasvanut ja eläinmäärä lisääntynyt, joten töitä riitti hyvin kahdelle.

Näiden kymmenen vuoden aikana on vyötä kiristetty useampaan otteeseen erinäisistä syistä johtuen. Toistaiseksi olemme vielä nippanappa saaneet leipää pöytään. Nyt se nippanappakin alkaa olla loppu!

Maidon tuottajahintaa laskettiin toukokuun alussa 2,5 senttiä/litra. Meidän kokoisella tilalla se tekee maitotiliin noin 600 euron loven joka kuukausi. Tuotantokustannukset eivät suinkaan ole laskeneet, joten viivan alle ei paljoa jää, ja syödäkin pitäisi! 

Meillä tehtiin syksyllä parsiremonttia navetalla, jotta lehmillä olisi siellä paremmat oltavat. Kuinkahan sekin remontti nyt saadaan maksettua...

Isäntä sanoikin, että tänä keväänä ei ole ollut tavanomaista polttelua peltotöihin, vaan motivaatio on hukassa. Enkä ihmettele!

Saas nähdä täytyykö maanviljelijän vaimon ruveta rustailemaan työhakemuksia. Rahaa ruokaan pitäisi jostain repiä. Isäntä kyllä nääntyy työtaakan alle, jos minä lähden tilan ulkopuolelle töihin, mutta sehän se taitaa nykyään olla suuntaus: "Tapa talonpoika päivässä!"

Kommentit (6)

Vierailija

Ei varmaan naurata. Hyvä, että kirjoitit mitä nykysuomessa tapahtuu.
Täytyy katsoa että ei osta ulkomailta rahdattua ruokaa!

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015

Todella huono uutinen. Lehmien oloista naristaan, mutta miten niitä oloja voi ilman rahaa parantaa? Tsemppiä teille! Kannan kekoonne kaikki ne korret, joihin voin ostopäätöksilläni vaikuttaa. 

Seuraa 

Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä...

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat