Kirjoitukset avainsanalla #elovena

Johan laittoi maaseudun tulevaisuuden kirjoitus sapen kiehumaan, sekä isännän että emännän! Meinas aamupuurot mennä väärään kurkkuun...

Raisio on nimittäin päättänyt tukea maailman luonnonsäätiötä lahjoittamalla WWF:lle yhtä paljon rahaa annospuurohiutaleista kuin mitä se maksaa kaurasta viljelijälle!?!

 Luonnonsuojelun tukemisessa ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Mutta kun se tehdään tällä tavalla, viljelijöitä kyykyttämällä, niin sapettaahan se. Miten niillä on varaa lahjoittaa noin paljon, muttei kuitenkaan ole varaa maksaa viljasta parempaa hintaa? Viljelijöille kun ei nykyään jää tästä touhusta mitään käteen. 

Meidän firmassa Elovenan puurohiutaleet jäävät vastedes kauppaan!

Tänään juuri kiikutin viljanäytepussia autoilijalle, joka toimittaa niitä eteenpäin tutkittaviksi. Samalla reissulla piti käydä kaupassa, mutten ehtinyt kun isäntä soitti messenger-puhelun läppärillä.

Puhelin oli kuulemma hukkunut, kun oli koittanut ajaa eksynyttä lam...eiku lehmää takaisin laitumelle. Haettiin sitten sitä puhelinta useammasta kohtaa laitumelta ja laitumen vierestä.

Minä soitin ja isäntä kuunteli missä soi. No soihan se lopulta heinikossa, hölmistyneen äpylin sorkkien juuressa. Onneksi ei ollut luuri mennyt parempiin suihin. Sitten soittikin jo siementäjä...

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/mt-selvitti-raisio-maksaa-annospuurohiutaleista-wwf-lle-yht%C3%A4-paljon-kuin-kauranviljelij%C3%A4lle-1.204472

 

Kommentit (6)

-mökö
3/6 | 

Auts. Ja tämä on kotimainen yritys, joka myös mainostaa lähituottajien raaka-aineita. Ohessa ote Raision yritysvastuuraportista:

"Raisiolla on lähes 80 vuoden kokemus sopimusviljelystä ja yhtiö hankkii 85 prosenttia käyttämästään viljasta suoraan viljelijöiltä. Raision viljatuotteet valmistetaan pääosin Suomessa ja viljojen kuljetusmatka tuottajalta tehtaalle on keskimäärin alle sata kilometriä. 

Sopimusvalmistajat valmistavat osan Raision omista brändituotteista. Sopimusvalmistuksessa käytettävien raaka-aineiden laatuvaatimukset määritellään sopimuksissa. Raisio hankkii raaka-aineet osalle suomalaisista alihankkijoistaan. 

Raisio turvaa raaka-aineiden vastuullisuuden edellyttämällä tavarantoimittajilta sitoutumista eettisiin periaatteisiin, jotka koskevat muun muassa ihmisoikeuksia, lakien ja säädösten mukaisia työoloja, ympäristövastuuta ja korruption vastaisuutta."

Nämä tavoitteet ovat sinänsä hyviä, mutta voisi olettaa että riittävän korvauksen maksaminen viljelijälle olisi myös vastuullista. Onhan meillä Reilun kaupan kahvitkin ja ruusut, joiden tuottamisesta tuottaja saa paremman korvauksen. Miten olisi Reilun kaupan kaurapuuro? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä...

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat