Olen jo aikaisemmin hehkuttanut Naapurin Maalaiskanan kananpoikaa mutta nyt on pakko taas hieman kehua Huttulan kukon tuotteita. En nimittäin varmasti vuosiin ole ostanut valmiiksi marinoitua pakattua kanaa tai muutakaan marinoitua lihaa. Syynä on niiden maku, puhumattakaan niiden epämääräisestä sisällöstä. Joulun välipäivinä kauppojen tarjonta oli sen verran suppea, että uskalsin kokeilla Naapurin Maalaiskanan paisteja sitruuna-persilja marinadissa. Ensin tietenkin pitää kehua kanan makua, joka oli selkeästi erotettavissa perusbroilerista. Ja sitten marinadi, joka oli maukas ja tuoreen makuinen. Mausteina olivat sitruuna ja persilja mutta myös mustapippurin maku oli mukavan voimakas. Pidin myös, että paisteissa olivat luut mukana, jotka tuovat varsinkin pataruoissa paljon makua.

Kana ei sinänsä tarvinnut enää muuta kuin ripauksen suolaa mutta tällä kertaa tein paisteista helpon ja erittäin maukkaan appelsiinilla maustetun vuoan. Annokseen eksyivät myös bataatti ja kirsikkatomaatit. Alun perin niiden lisäksi piti tulla myös sipulilohkot, jotka valitettavasti tällä kertaa unohtuivat kaappiin. Lopputulos oli oikein maukas, raikas ja talvinen. Lisukkeena toimi meidän perheessä suosittu täysjyväriisi. Perheen kriittisin tuomari alle kaksivuotias poikamme syödessä monta kertaa totesi - lisää kotkotkot!

 
Appelsiinikana

4 kanan paistia

1 bataatti kuorittuna leikattuna isoiksi kuutioiksi

n. 200 g kirsikkatomaatteja

2 appelsiinia

1 valkosipulikynsi hienonnettuna

2 tl seesamiöljyä

2 rkl siiderietiikkaa (tai esim. valkoviinietiikkaa)

0,5 tl sokeria

suolaa

(mustapippuria) 

(1 sipuli lohkoina)
  •  

    Mausta kanat suolalla ja valkosipulilla. Jos käytät marinoimatonta kanaa mausta se myös pippurilla.

  • Asettele kanat vuokaan. Lisää vuokaan myös bataattikuutiot ja halutessa sipulilohkot. Sekoita keskenään seesamiöljy, etiikka ja sokeri, ja kaada ne kanojen ja bataatin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n.25 minuuttia.

  • Kuori appelsiinit veitsellä, niin että siihen ei jää valkoista osaa. Leikkaa viipaleiksi.

  • Ota vuoka pois uunista ja lisää siihen appelsiini viipaleet ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia.

Kommentit (4)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015