Perjantaina jääkaapissa odottivat parsanippu ja nieriää, loistavat ainekset moneen herkkuun. Tällä kertaa kuitenkin piti saada jotain nopeasti mutta viikonlopun kunniaksi vähän hienompaa kuin arkena. Ja nyt on pakko kehua, että lautaselle muodostui mahtava ateria, joka syntyi vartissa. Tarjolla oli paistettua nieriää, uunissa paahdettuja uusia perunoita (tässä vaiheessa espanjalaisia), keitettyä parsaa, ja yhdistävänä komponenttina toimi herkullinen appelsiinikastike, mikä sopii niin parsalle kuin kalallekin, yhdessä tai erikseen Tänä vuonna en jostain syystä innostunut valmistamaan parsan klassista ystävää hollandaisekastiketta. Appelsiinikastike taas ei vaadi tarkkuutta valmistustekniikassa ja on huomattavasti raikkaampi vaihtoehto. Joten suosittelen!

Appelsiinikastike 

2 dl appelsiinimehua (mielellään tuorepuristettua)
2 rkl valkoviiniä

¼ sipulia hienonnettuna

1 rkl voita

1,5 dl kuohukermaa

puolikas punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuna

1 rkl kevätsipulia hienonnettuna

suolaa ja pippuria
  • Sekoita pienessä kasarissa appelsiinimehu ja valkoviini ja keitä noin 5 minuuttia kunnes seos on haihtunut puoleen.
  • Lisää joukkoon sipuli ja keitä vielä 3 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon voi, kuohukerma ja chili ja keitä 5 minuuttia lisää.
  • Mausta kastike kevätsipulilla, suolalla ja pippurilla.
  • Nauti parsan ja paistetun kalan kanssa. 

Kommentit (4)

Kiva kastike parsalle! Parsaa pitää syödä nyt paljon ja usein. Vaatiiko tämä lohen kaveriksi vai meneekö pelkän parsan kanssa?

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015