Muistan aikoja kun en välittänyt intialaistyyppisestä ruoasta enkä siinä käytetyistä mausteista olleenkaan, puhumattakaan siitä, että käyttäisin niitä omassa keittiössäni. Sitten vietin neljää kuukautta Englannissa ja siellähän ei voi tätä kansallisruokaa välttää. Vuosien varrella minusta on tullut intialaisen/nepalilaisen ruoan ystävä ja keittiökaapissamme löytyy vaikka mitä itämäisiä mausteita.

Kun on niin monet kerrat kokeillut erilaisia reseptejä, nykyään mahtavat intialaistyyppiset arkiset ruoat syntyvät hetkessä ns. vapaalla kädellä. Vaikka joskus laiskoina päivinä tulee haettua nepalilaista take awayta, monesti olen todennut, että pystyisin itsekin ainakin melkein samaan tasoon. Pitää tunnistaa, että olen sen verran amatööri tässä asiassa, että en hirveästi pysty erottamaan Helsingissä hyvin edustettuja intialaista ja nepalilaista keittiöitä toisistaan.



Tällä kertaa pienillä muutoksilla sovelsin Gordon Ramsayn Butter chicken reseptiä (Ultimate Cookery and Course) ja lopputulos oli oikein maukas. Taas kerran kokeilin tehdä myös Naanleipää… Lopputulos oli ihan ok leipä mutta ei sitä mielestäni naanleiväksi voinut kutsua. Sen takia jätän tämän reseptin julkaisematta. Alan luopua toivosta, että saisin kotioloissa tehtyä ihan oikeata versiota. Jos jollakin on takuuvarmoja reseptivinkkejä niin kiitos jo etukäteen!

Marinadi
2 valkosipulikynttä

4 cm tuoretta inkivääriä raastettuna

1 punainen chili siemenet poistettuina

2 rkl sitruunanmehua

2 tl jauhettua korianteria

1 tl juustokuminaa

1/2tl kurkumaa

150 g luonnonjugurttia

suolaa ja mustapippuria

  • Sekoita kaikki marinadiainekset keskenään, lisää kananpalat. Anna marinoitua mielellään yön yli.
 


500g broilerin paistia n.3-4cm kokoisina paloina

öljyä paistamiseen

1 pieni sipuli hienonnettuna

3cm tuoretta inkivääriä raastettuna

2 valkosipulikynttä

1 tl jauhettua korianteria

1 tl garam masalaa

½ tl kurkumaa

70g tomaattisosetta

nokare voita

pieni nippu tuoretta korianteria hienonnettuna

ripaus suolaa
  •  K

    uullotta isossa kasarissa sipuli ja inkivääri, lisää valkosipuli ja hieman suolaa. Paista noin minuutin verran.

  • Lisää kuivat mausteet ja paista noin 30 sekuntia. Lisää tomaattisose ja voi. Paista hieman.

  • Pyyhkäise kanasta ylimääräisen marinadin pois ja lisää kananpalat kasariin. Paista kanan pinnat kääntäen.

  • Lisää loput marinadista sekaan ja paistaa alhaisella lämpötilalla kunnes kana on kypsä. Tarkista maku ja lisää korianterilehdet.


 


 
 

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015