En taaskaan huomannut miten nopeasti kuukausi vierähti, ja blogini Makumatka maailman ympäri – osio on vieläkin päivittämättä. Tällä kertaa vuorossa olivat c – kirjaimella alkavat maat ja niitä ei suomen kielessä ole kuin Chile ja Costa Rica. Koska tämä meni ihan viime tinkaan ja Hulluilta Päiviltä tarttuivat mukaan komean näköiset pihvit, niin päädyin helppoon chileläiseen Pebre – kastikkeeseen tai tässä tapauksessa Chanho en piedra koska minun versiossa oli tomaatteja. Olen monesti kokeillut tehdä chimichurri tapaista kastikettä, mutta harvoin olen ollut siihen täysin tyytyväinen. Tästä chileläisestä korianterista valmistetusta versioista kuitenkin tuli minun suosikki. Kastike oli maukas, mausteinen eikä liian etikkainen. Se toimii hienosti pihvin kanssa, mutta sopisi mainiosti myös kalalle tai ihan vaan leivän päälle, kuten chileläiset sitä nauttivat.  


Chileläinen Pebre kastike

0,5 sipulia

1 ruukku tuoretta korianteria

2 tomaattia

1 rkl punaviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

0,5 tl chilikastiketta (käytin srirachaa)

0,5 tl sokeria

suolaa

  • Valmista kastike tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.  Hienonna ensin sipuli, jonka jälkeen lisää tomaatit paloina, korianterin ja mausteet. Tarkista maku ja anna maustua hieman jääkaapissa. 

Kommentit (4)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015