- Jos käytät kokonaisen kanan leikkaa se osiin. Lämmitä isossa kasarissa hieman öljyä. Mausta kanan hieman suolalla ja paista kanojen pinnat kauniin ruskeiksi. Nosta kanat kasarista odottamaan.
- Lisää kasariin pekonisuikaleet ja paista ne melkein rapeiksi. Lisää kasariin sipulilohkot, valkosipuli ja herkkusienet ja paista niitä 3-5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattisose ja paista 3 minuuttia lisää. Seuraavaksi lisää laakerinlehdet, oregano, persilja, chili, maustepippurit, kaneli, neilikka, juustokumina ja sokeri. Sekoita hyvin.
- Nosta kasariin paistetut kananpalat ja ripottele niiden päälle vehnäjauhot. Kaada joukkoon punaviini ja vesi tai kanaliemi. Sekoita ja keittää kannen alla noin 50 minuuttia. Maista liemi valmistuksen puolessa välissä ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Nosta kananpalat ja vihannekset kasarista. Siivilöi liemi ja heittää mausteet (kaneli, neilikka, yrtit) pois. Keitä liemi kiehuen noin vartin, kunnes se on hieman saostunut. Lisää liemeen suklaa ja anna sulaa. Tarkista maku.
- Kaada valmis kastike kanan ja vihannesten päälle ja tarjoa esim. perunamuusin tai riisin kera.
- Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauheen ja sokerin. Rikkoo kanamunien rakenne hieman eri astiassa ja lisää ne jauhoihin. Lisää myös kookosmaito vähän kerralla taikinaan koko ajan sekoittaen kunnes taikinasta tulee tasainen.
- Lämmitä hieman öljyä pannulla ja annostele siihen taikina noin 2 ruokalusikallista per pannukakku. Paista keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia per puoli kunnes pannukakut ovat kauniin vaalean ruskeita ja kypsiä.
- Tarjoa karamellisoidun ananaksen ja sen siirapin kera.
- Sulata voi keskilämmöllä isolla pannulla. Lisää pannulle ananasrenkaat ja ripottele päälle sokeri. Paista pari minuuttia, jonka jälkeen käännä ananakset. Paista vielä 2-3 minuuttia kunnes sokeria alkaa karamellisoitua. Käännä ananakset vielä kerran ja lisää niiden päälle limemehun. Anna jäähtyä pannulla.
Kommentit (0)
- Murenna hiiva yleiskoneen kulhoon ja liota se veteen. Lisää sokeri, sormisuola ja öljy.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina koneella noin 10 minuuttia.
- Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle ja kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.
- Jos valmistat pizzat uunissa kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä neljään osaan ja kauli palat ohuiksi pyörylöiksi. Mausta pohjat haluamallasi täytteellä ja kypsennä pizzoja uunin keskiosassa kuumalla pellillä noin 5 minuuttia.
- Jos valmistat pizzat pannulla, kauli taikina pannun kokoisiksi ohuiksi pyörylöiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja aseta taikina pannulle. Sulje pannu kannella ja paista keskilämmöllä 2 minuuttia. Käännä pohja. Levitä pohjan paistetun pinnan päälle tomaattikastike (jos käytät) ja muut kypsennettävät täytteet kuten esim. juusto. Sulje pannu kannella ja paista noin 6 minuuttia lisää.
- Lämmitä tilkka öljyä pienessä kasarissa ja paista siinä hieman valkosipulit ja yrtit. Lisää muut ainekset ja keitä hiljaa noin 20 minuuttia.
- Mausta tarvittaessa lisää ja jäähdytä.
Seuraa suosikkiasi!
Kommentit (4)
Hahaa, telepatiaa taas! Täälläkin yksi pizzatesti mielessä :) Mistä löysit muuten tuota makkaraa? Etsin joku vuosi sitten sitä gumboa varten, mutta silloin hallikierroksella ei tärpännyt. Nyt on näkynyt muutaman kerran siellä sun täällä, eli jostain sitä on saatava.
Makkara on Bulevardin Casa Italiasta. Maistoin joskus pizzaa, jossa oli tätä ndujaa ja pakkohan oli ostaa kun sellaisen näin. Myyjä antoi valmistusvinkkejä ja sinihomejuusto-nduja pasta on jo kokeiltu. Oli kyllä niin hyvä vaikka epäilin alussa niiden yhteensopivuutta;)
Minäkin pidän tosi ohuesta ja rapeasta pizzapohjasta ,silloin harvoin kun pizzaa syön.Mutta minulla on sellainen ikuisuus sitten Espanjasta ostettu pizzalaite,jolla tulee 5 minuutissa vähän paksumpaa pannupizzaa.Tosin se on nyt pölyttymässä hyllyllä ,mutta kun lapsi oli vielä lapsi,niin sitä tuli käytettyä useinkin.
En ole kuullutkaan pizzalaitteesta;) Lapset kun yleensä tykkäävät pullasta (meidän ainakin!) niin paksupohjaiset ovat just heille hyviä! ja harvoin täälläkin pizzaa syödään, varsinkin kotona.
- Kaada punaviinietikka kapriksien päälle ja anna maustua.
- Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ripottele viipaleiden päälle suolaa. Anna seisoa noin 15-30 minuuttia, jonka jälkeen pyyhi munakoisot talouspaperilla ja leikkaa noin 1.5 cm kuutioiksi.
- Lämmitä öljy isossa paistinpannussa ja paistaa munakoisokuutiot erissä noin 5 minuuttia, niin että ne saavat kauniin pinnan. Lisää tarvittaessa öljyä. Nosta valmiit munakoisot talouspaperin päälle.
- Kuumenna taas hieman öljyä pannulla ja paista ohuet sipuliviipaleet pehmeiksi kymmenen minuutin ajan.
- Lisää sipuleiden sekaan selleri ja valkosipuli, sekoita ja paista noin 5 minuuttia.
- Kaada tomaattien päälle kiehuvaa vettä ja anna seisoa 10 sekuntia, jonka jälkeen nosta tomaatit jääkylmään veteen. Kuori tomaatit ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
- Lisää tomaatit sipuleiden joukkoon ja mausta chilillä, mustapippurilla ja sokerilla. Sekoita ja paista pari minuuttia.
- Poista tarvittaessa oliiveista kivet. Lisää oliivit, kaprikset ja niiden punaviinietiikka ja pinjansiemenet. Sekoita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla. Lisää minttu ja sekoita. Tarjoa kuumana tai huoneenlämpöisenä.
Kommentit (2)
Caponatoja on tosiaan monelaisia, mutta pari asiaa kuuluu ehdottomasti niihin: munakoiso ja kaprikset. Ilman näitä caponata ei ole caponata. Tänään ruokalautasella seitanschnitzeleitä ja caponataa :)
Yhdyn tähän täysin! Voiko joku edes yrittää kutsua muhennosta ilman munakoisoa caponataksi?! Ja nam mitä herkkuja teillä:)
Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta.
Bloggaajan saan yhteyden tästä.
Blogiarkisto
Kategoriat
- aamiainen (3)
- alkoholi (1)
- alkupala (2)
- alkuruoka (73)
- Arki (27)
- Arvonta (2)
- etniset (33)
- helppo (18)
- herkuttelemassa muualla (9)
- jälkiruoka (21)
- Joulu (2)
- Joulu (2)
- juhla (4)
- juomat (1)
- kala (23)
- kana (31)
- kastike (43)
- kasvis (78)
- keitto (8)
- kevyt (2)
- kirjat (1)
- leipä (15)
- leivonta (40)
- liha (56)
- lisäke (49)
- lisäke. (1)
- lisuke (1)
- makea (1)
- makeat (1)
- makeiset (1)
- makumatka (3)
- mamagastro (1)
- matkustus (1)
- mausteinen (4)
- mausteiset (37)
- messut ruoka inspiraatiot (1)
- pääruoka (111)
- padat (5)
- pähkinät (6)
- parempi arki (1)
- pasta (7)
- pata (1)
- piirakka (7)
- possu (2)
- ravintolat (2)
- risotto (1)
- ruokahaaste (4)
- säilyke (1)
- salaatti (38)
- suklaa (2)
- Suklaa (2)
- Syksy (2)
tekisitkö sushi ohjeita!!:)))
Pitääpä tehdä;) Olen viime aikoina tehnyt ns. laiskan miehen sushikippoja, joita on super helppo tehdä ja makuun saa helposti enemmän variaatioita. Julkaisen jonkun vastaavan reseptin lähiaikoina:)