Suunnittelin tänä vuonna kovasti, että pitäisin blogin puolella joulukalenteria. Muutaman annoksen olinkin jo valmistanut ja kuvannut, mutta sitten kiire ja valon puute, joka pahasti häiritsee niin kuvausta kuin mieltä, aiheuttivat pienen stressin, joten päätin luopua koko ajatuksesta. Arkistoihini on kuitenkin ehtinyt kertyä kaikenlaisten pikku kivojen juttujen reseptejä. Muutenkin joulukuussa väkisinkin tulee leivottua normaalia enemmän ja monet annokset menevät alkupalojen puolelle. Joten, ettei blogi menisi tässä kuussa pahasti napostelun puolelle, tässä on kunnon kana annos, jota valmistin tänä viikonloppuna. Itse pidin tästä padasta erittäin paljon. Mehevä, luista irtoava kana ja sopivasti tasapainoinen kastike oli täydellinen sateisen päivän ateria. Kun valmistaminenkin on erittäin helppoa, niin tämä sopii erinomaisesti myös arkeen. Kokonaisen kanan tietenkin voi korvata valmiilla mieluisilla kanapaloilla mutta suosittelen luisia ja haudutuksen kestäviä osia kuten esimerkiksi reisipalat.

Dijon kanapata 4:lle

1 kokonainen kana paloina

1 rkl voita

1 rkl öljyä

1 sipuli hienonnettuna

3 valkosipulikynttä hienonnettuna

200 g ruskeita herkkusieniä

1,5 dl valkoviiniä

yhden sitruunan raastettu kuori

1,5 rkl Dijon sinappia

2,5 dl kanalientä tai vettä

1 dl kevyttä kermaa

3 vartta tuoretta timjamia + tarjoiluun

3 vartta tuoretta rakuunaa + tarjoiluun

suolaa ja pippuria

 

Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy pannulla ja paista kanapalat kauniin ruskeiksi molemmin puoliin.

Lämmitä isossa kasarissa voi ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Puolita tarvittaessa herkkusienet, lisää sipuleiden joukkoon ja ruskista hieman. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä noin 3 minuuttia, niin että viiniä hieman haihtuu.

Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sinappi, kanaliemi, kerma ja yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kanapalat. Sulje kasari kannella tai foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Viimeistele annos hienonnetuilla yrteillä ja tarjoa esim. perunamuusin tai riisin kera. 

 

Kommentit (2)

Anniina

Tein tätä ja juuri maistelin, tulipa liemen mausta herkullinen! Eikä ollut iso vaiva tehdä. Kiitos jälleen toimivasta reseptistä :)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015