Tämä on ensimmäinen Mama Gastron postaus Kodin Kuvalehden bloggaajana ja kieltämättä hieman jännittää. Vuoden jälkeen itsenäisenä bloggajana olen nyt siirtynyt täysin minulle tuntemattomaan, mutta hienoon ja isoon uuteen kotiin.  Toivotan kaikki niin vanhat kuin uudet blogin lukijat tervetulleiksi uuteen osoitteeseen ja odotan teiltä paljon palautetta! Vaikka blogin ulkonäkö on hieman muuttunutkin, vannon, että Mama Gastro pysyy tyylilleen uskollisena niin hyvässä kuin pahassa. Suurin osa resepteistäni syntyy Töölössä kotikeittiössäni yrittäessäni tyydyttää nirson aviomieheni ja taaperomme ruokatarpeita. Kun taas valokuvaaminen todellakin vie minut epämukavuusalueelle yrittäessäni ikuistaa keittiön luomuksia. Luulen kuitenkin, että blogista löytyy jokaiselle jotakin ja kehotankin uusia lukijoita kurkistamaan hieman Mama Gastron arkistoihin. Viime vuosi bloggaajana oli hieno, mutta uskon, että tästä tulee vieläkin parempi, tietenkin teidän avullanne! Voitte myös seurata Mama Gastroa Facebookissa ja Instagramissa.

Tällä kertaa reseptinä on erittäin helppo, mutta herkullinen mausteinen lohitartar, joka on saanut aasialaisia vaikutteita. Helpoin tarjoilutapa on yksinkertaisesti leivän päällä, mutta sushin ystävät voivat kokeilla sitä myös hieman suhietiikalla maustetun riisin kera. 

Aasialainen lohitartar

2 tl wasabi tahnaa

3 rkl soijakastiketta

2 rkl mirin kastiketta

1 tl raastettua inkivääriä

1 rkl limenmehua

1 tl seesamiöljyä

2 rkl öljyä

500 g tuoretta lohta

1 avokado

1 rkl seesaminsiemeniä

3 rkl hienonnettua kevätsipulia

suolaa ja pippuria

Vaaleata leipää tarjoiluun

 

Sekoita wasabi, soija, mirin, inkivääri, limenmehu ja öljyt keskenään.

Leikkaa lohi ja avokado noin sentin kuutioiksi.

Sekoita keskenään lohi, avokado, kastike, seesaminsiemenet ja kevätsipuli keskenään.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.   

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015