Vaikka olenkin suuri curryruokien ystävä, kalacurryt ovat jääneet meidän perheessä selvästi vähemmälle huomiolle. Itse asiassa varmasti ainoa valmistamani mausteinen kalaruoka kastikkeella on täällä blogissakin nähty brasilialainen kalapata Moqueca, joka olikin mielestäni erittäin herkullinen. Hetken ajattelin valmistaa saman padan nytkin, mutta kallistuin kuitenkin kokeilemaan monessa blogissakin nähtyä goalaista kalacurrya, joka on kieltämättä huomattavasti mausteisempi vaihtoehto. Kun kaupasta mukaan tarttuivat tuoreet ahvenfileet, en raaskinut heittää niitä pataan vaan ne saivat kevyeen kookoskuorrutuksen ja pääsivät paistettuna kruunamaan koko annoksen.

Tästä syntyi täydellinen perjantai ateria, jonka valmistaminen ei edes vaatinut paljon aikaa. Lopputulos oli melko tulinen ja suosittelenkin säätelemään mausteisuutta maun mukaan vähentämällä tai lisäämällä punaisten chilien määrää.  Niille, joiden keittiön varastoista ei normaalisti löydy intialaisia mausteitta tämä voi olla hieman vaikea ja kalliskin ateria, sen verran pitkä maustelista tässä reseptissä on, eikä monia näistä mausteista voi oikein korvata muilla. Intialaisia mausteita suosittelen kuitenkin rohkeasti kokeilemaan vaikka erilaisissa padoissa, jotka varmasti maistuvat monelle talvella.  

 

Goalainen curry katkaravuilla ja kookosahvenilla

1 sipuli hienonnettuna

1 rkl raastettua inkivääriä

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

5 pientä kuivattua chiliä paahdettuna ja murskattuna

2 tähtianista

1 rkl jauhettua korianteria

2 tl jauhettua juustokuminaa

0,5 tl jauhettua neilikkaa

1 tl mustia sinapinsiemeniä

10 kpl kuivattuja curry lehtiä

2 tomaattia kuutioina

4 dl kookosmaitoa

2 dl kala- tai kasvislientä

1 tuore vihreä chili leikattuna puoliksi

2 rkl valkoviinietiikkaa

1,5 rkl sokeria

n. 12 kpl isoa katkarapua

8 kpl ahvenfileitä

1 dl kookoshiutaleita

öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

tuoretta korianteria koristeluun

Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja kuullota siinä hieman sipuleita. Lisää joukkoon valkosipulit, punaiset chilit, tähtianis, korianteri, juustokumina, neilikka, sinapinsiemenet ja curry lehdet. Sekoita ja paista pari minuuttia.

Lisää mausteisiin kuutioidut tomaatit, kookosmaito, liemi ja vihreä chili. Keitä hiljalleen kannen alla noin kymmenen minuuttia. Mausta kastike suolalla, valkoviinietiikalla ja sokerilla ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää joukkoon katkaravut ja keitä kastikettä 2-3 minuuttia.

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen pyörittele niitä kookoshiutaleissa. Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista kaloja noin pari minuuttia molemmin puolin.

Tarjoa currykastike kookosahventen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla. 

Kommentit (4)

Jael

Ihana curry:) Juuri sellaisia makuja mitä itsekin rakastan. Minullakin on moquecan ohje blogissa mutta siitä tuli vegaanista kun ei ollut kalaa joten jouduin korvaamaan kalan tofulla;D

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015