Tuulihattutaikina on yksi suosikeistani. Rakastuin siihen jo lapsena Pietarissa, kun kävimme äidin kanssa hakemassa tietystä paikasta kermavaahdolla täytettyjä tuulihattuja kävellessämme kotiin kerhopaikasta. Juustoisia Gougères – tuulihattuja en aikaisemmin ole kokeillut valmistaa mutta tykästyin niihen saman tien. Hieman vahvemman makuisella juustolla maustettu tuulihattutaikina ei kaipa mitään täytettä vaan pienet leivonnaiset toimivat sellaisenaan niin suolaisessa kuin makeassa pöydässä. Pieni tilkka valkosipulilla maustettua yrttivoita viimeisteli herkullisen suupalan. Ainoa virhe, jonka tein kun valmistin näitä herkkuja oli, että valmistin vain puolikkaan annoksesta. Ne nimittäin katosivat ennen kuin ehtivät tarjoiluastialle asti.

 

Gougères – juustotuulihatut

2,5 dl maitoa

100 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

2,5 dl raastettua juustoa esim. Gruyère tai parmesaani

1 tl Dijon sinappia

0,5 tl suolaa

hieman mustapippuria

 

75 g voita

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

2 rkl raastettua parmesaania

 

Lämmitä maito kattilassa ja lisää voi. Kiehauta ja lisää kerralla jauhot, suola ja pippuri. Ota kattila liedeltä ja sekoita seos nopeasti. Palauta kattila liedelle ja keittää 1-2 minuuttia kokoajan puulastalla kääntäen. Ota kattila pois lämmöltä kun taikina alkaa irtoa pohjasta. Anna taikinan hieman jäähtyä.

Vatkaa kananmunat taikinaan yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon myös juusto ja sinappi. Annostele taikina teelusikalla tai pursotinpussia käyttäen leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaisijaltaan n. 3 cm kokoisia leivonnaisia.  Paista tuulihatut 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen laske uunilämpö 190-asteeseen ja paista vielä n. 7 minuuttia. Koska tuulihatut ovat tosi pieniä, suosittelen niiden valvomista paistoaikana.

Sulata voi kattilassa ja lisää valkosipuli. Lämmitä hetken ja nostaa pois liedeltä. Sekoita voihin hienonnettu lehtipersilja. Voitele lämpimät tuulihatut maustetulla voilla ja ripottele päälle hieman parmesaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla