Olen jo kirjoitellut aikaisemmin kuinka käytän yleensä tilaisuutta hyväksi ja valmistan kasvis- ja muita mieheni mielestä epäilyttävä ruokia kun hän on työmatkoilla. Tälläkin kertaa tein näin. Siihen oli vielä hyvä syykin kun Kärähtäneet-blogin pitäjä oli tulossa pienen miehensä kanssa kylään. En tiedä miksi oikein päädyin intialaiseen kasvispataan mutta oikein maukas siitä tuli. Siitä olisi varmasti tullut parempikin jos en olisi unohtanut sitä levylle ja kasvikset olisivat olleet vähän napakampia mutta tällä kertaa kävi näin. Niin kuin varmasti monessa lapsiperheessä joskus käy. Sekin, että tämä on intialainen pata, on täysin minun mielipide ja arvaus. Käytin maustesekoituksessa intialaisessa keittiössä usein käytettyjä mausteita ja korvasin intialaisen paneer-kotijuuston paistetulla halloumi-juustolla, mikä sopii mielestäni pataan täydellisesti. Vaikka minun hirveästi teki mieli lisätä pataan loraus kermaa, kerrankin jätin sen pois. Ja olin tyytyväinen päätökseen. Mausteisuutta pehmentämään tein kuitenkin nopean mintulla maustetun jugurtti-kastikkeen.



Intialainen kasvispata (4:lle)
2 rkl öljyä paistamiseen

1 iso sipuli hienonnettuna
1 valkosipulikynsi hienonnettuna

1 vihreä chili hienonnettuna

1 rkl hienonnettua inkivääriä

1 tl garam masalaa

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl kokonaisia kardemumma siemeniä (hieman veitsellä hakattuja)

1 ½ tl jauhettua juustokuminaa

1 ½ tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa

1 tlk (70g) tomaattisosetta

2 tomaattia isoina kuutioina

3 dl vettä

1 prk (400g) tomaattimurskaa

1 paprika isoina kuutioina

n. 400 g kukkakaalia pieninä paloina

½ munakoisoa kuutioina

250 g pinaattia

suolaa ja pippuria

1 pkt halloumi-juustoa

tilkka öljyä

halutessa tuoretta korianteria ja kevätsipulia koristeluun
  • Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Anna seisoa 20 minuuttia, jonka jälkeen pyyhi viipaleet talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.

  • Lämmitä öljy kasarissa. Lisää sekaan sipulit, chili ja inkivääri. Paista miedolla lämmöllä kolmisen minuuttia. Lisää mausteet ja tomaattisose ja paista vielä noin kolme minuuttia. Jos seos on liian paksu lisää sekaan tilkka vettä.

  • Lisää kasariin munakoisot, tomaatit ja tomaattimurska. Keitä kastike n. 20 minuuttia, jonka jälkeen lisää paprikan, kukkakaalin ja pestyt pinaattilehdet. Keitä vielä noin 15-20 minuuttia. Älä keitä kukkakaalia liian pehmeäksi.

  • Leikkaa halloumi-juusto pieniksi kuutioiksi ja paista ne kauniin ruskeiksi tilkassa öljyä kuumalla pannulla. Lisää juustot valmiiseen pataan ja koristele halutessa hienonnetulla korianterilla ja kevätsipulilla.

Jugurtti-minttukastike

2,5 dl turkkilaista jugurttia

2 rkl vettä
1 rkl hienonnettua minttua

1/4 tl harissa-tahnaa

¼ tl juustokuminaa

1 tl hunajaa

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hieman jääkaapissa.


Kommentit (10)

Kiitos Jael! Valitettavasti kaikki vain kasviksia sisältävät ruoat kuuluvat meillä siihen kategoriaan. Olen kyllä oppinut piilottamaan niitä aika hyvin, vaikka pähkinöiden alle;)

Täähän tuli vastaan sopivasti, kun on jääkaapissa halloumia. Yleensä teen aina halloumista palek paneeria (koska se vaan on aina täydellistä!), mutta oon miettinyt, että voishan sitä jotain muutakin joskus uskaltautua tekemään. tää resepti vaikuttaa sen arvoiselta, kokeilen tätä heti tänään :)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015