Kun kysyin mieheltäni onko hänellä toivomuksia isänpäivän ruoaksi, ensimmäinen vastaus oli, ettei mitään ihmeellistä. Mutta jostain syystä jo alkupalojen kohdalla mietin, että olisiko ravintolassa käynti parempi vaihtoehto. Alkupaloiksi toiveena oli pieni ”lajitelma”, ehkä jotain katkiksia, vähän lihaa.. Tässä vaiheessa pyysin siirtymään pääruokatoivomukseen. Kun kerran lajitelmaa pyydettiin, niin päätin pysyä klassisessa kala-liha-kasvis yhdistelmässä. Tällä kertaa alkupaloiksi nautimme – kookoskuorrutetut jättikatkaravut, naudanliha-carpaccio ja tomaatti-granaattiomenasalaatti. Pitkästä listasta huolimatta kokonaisuus oli aika helppo tehdä ja koska päätimme, että syömme alkupalat lounaaksi ja pääruoan illalla niin se oli just sopivan tasapainoinen sellaisenaan. Ja mikä tärkeintä, isä oli oikein tyytyväinen.


Naudanliha-carpaccio


naudan sisäfileettä (noin 100g/hlö)


hienonnettuja tuoreita yrttejä maun mukaan


suolaa ja mustapippuria


parmesan-juustoa


rukolaa


oliiviöljyä


sitruunanmehua halutessa

  • Pyörittele liha hienonnetuissa yrteissä, kääri tiukasti kelmuun ja laita pakastimeen noin 20-30 minuutiksi.
  • Ota liha pakastimesta ja leikkaa siitä mahdillisimman ohuita siivuja. Asettele ne tasaisesti lautasen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita halutessa hieman rukolan lehtiä päälle. Ripottele ohuita parmesanlastuja päälle, ja pirskota oliiviöljyä ja sitruunanmehua.

Paistetut chili-kookos jättikatkaravut

10 raakaa jättikatkarapua


1,5 dl kookoshiutaleita


pieni ripaus chilihiutaleita


suolaa ja pippuria


0,75 dl maissijauhoja


1-2 valkuaista kevyesti vatkattuna


öljyä paistamiseen

  • Lämmitä öljy kuumaksi. Mausta kookoshiutaleet chilillä, suolalla ja pippurilla. Vatkaa kevyesti valkuaiset. Kastele katkaravut maissijauhoihin, sen jälkeen valkuaiseen ja kookoshiutaleisiin. Paista kypsiksi kuumassa öljyssä. 
Söimme näitä ihania rapuja soijapohjaisen kastikkeen kanssa. Luulen kuitenkin, että näille sopisi paremmin joku jopa majoneesipohjainen kastike, miksei vaikka aioli.  
 
Tomaatti-granaattiomenasalaatti
500g erilaisia tomaattilajikkeita pieniksi kuutioiksi leikattuna

½ punaista paprikaa pieninä kuutioina

½ pientä punasipulia pieninä kuutioina

1 valkosipulikynsi hienonnettuna

¼ tl maustepippuria

1tl valkoviinietiikkaa

1 rkl granaattiomenasiirappia (resepti löytyy tästä)

30 ml oliiviöljyä

suolaa

granaattiomenan puolikkaan siemenet

½ rkl oreganolehtiä
  • Sekoita kulhossa tomaatit, paprikaa ja sipulit. Sekoita toisessa astiassa valkosipuli, maustepippuri, etikka, siirappi, öljy ja ripaus suolaa. Sekoita kastike vihanneksiin.
  • Asettele salaatti lautaselle. Koristele granaattiomenan siemenillä ja oreganolehdillä. Pirskota hieman oliiviöljyä päälle.
Tämäkin resepti on Yotam Ottolenghin ihanasta Plenty More kirjasta. Eikä se vieläkään tuottanut pettymyksiä. 

Kommentit (5)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015