Vaikka jauhelihapihvi on erittäin yleinen arkiruoka, jokaisella on kuitenkin todennäköisesti siihen oma resepti, se ainoa oikea. Niin minullakin. Äitini joskus opetti, että jauhelihapihviin ja miksi ei muihinkin jauheliharuokiin voisi laitaa raastettua kesäkurpitsaa. Näin pihvistä tulee pehmeämpi ja ilmaavampi. Tykkään myös laittaa pihviin aika reilusti hienonnettua sipulia, mikä myös mielestäni pehmentää taikinaa.

Jauhelihapihvi ja karamellisoitu sipuli ovat oiva yhdistelmä. Hieman makea sipuli tuo juhlavampaa makua arkisiin raaka-aineisiin. Tällä kertaa en jaksanut valmistaa edes mitään kummempia lisukkeita vaan söimme pihvit leivän päällä, jonka päälle levitin hieman Dijon-sinappia. 

Jauhelihapihvit

400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna


1 viipale kuivaa leipää hienonnettuna


0,2 dl vettä leivän kostuttamiseen


noin 12cm pitkä pala kesäkurpitsaa raastettuna


reilusti suolaa ja mustapippuria

  • Sekoita leipää nesteeseen, että leipä pehmenee. Lisää kaikki muutkin aineet sekaan. Mausta.
  • Muotoile pihvit. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puoliin, niin että ne saavat kauniin värin. Pienennä lämpö ja hauduta pihvit kannen alla kypsiksi.



Karamellisoitu sipuli


2 isoa sipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna

1 rkl voita

1,5 rkl sokeria

1 rkl balsamietiikkaa

ripaus suolaa

  • Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hitaasti kauniin värisiksi. Kaada etiikka ja kiehauta. Mausta suolalla.


Kommentit (2)

Tätä tehtiin tänään. Olipa maittava uusi tuttavuus. Kesäkurpitsa toimi hyvin ja sipulirenkaat aivan ihanat. Mies meni ihan sekaisin, kuulemma niin herkullista. Terkkuja :)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015