Minun keittiössä lammas valmistetaan melkein poikkeuksetta aina Lähi-idän tai Pohjois-Afrikan mausteissa kylvettynä. Siinä on nappi yhdistelmä, jota ei tarvitse pilata. Kesällä harvoin tulee lampaalla herkuteltua, niinpä avasin sesongin jogurttimarinoidulla karitsan paahtopaistilla. Makua ei tästä annoksesta puuttunut vaan yön yli marinointi pehmensi lihan ja kypsensi herkullisen mausteseoksen. Marinadissa käytin myös kaappiin unohtuneen valmiin ras el hanout seoksen ja itsekseni ihmettelin miksi purkki oli vieläkin melkein täynnä, kun sillähän voi maustaa vaikka mitä kivaa. Annoksen kruunasivat minun suosikkimausteisiin kuuluvat ja useinkin minun resepteissä nähdyt kirpeä sumac ja raikas tuore minttu.

Jogurtissa marinoitu itämäinen lammas 4:lle 

3 karitsan paahtopaistia

1,5 dl kreikkalaista jogurttia, lisäksi 1,5 dl tarjoiluun

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

0,5 tl chilijauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl kurkumaa

1 tl ras el hanout – mausteseosta

suolaa

kourallinen mintunlehtiä

1 rkl sumac maustetta

tilkka öljyä paistamiseen

  • Sekoita kulhossa 1,5 dl jogurttia ja kaikki muut mausteet paitsi sumac ja mintunlehdet. Lisää paahtopaisti ja pyörittele seoksessa. Anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli.
  • Ota paahtopaistit pois marinadista ja pyyhkäise ylimääräinen jogurtti pois. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista paistit molemmin puoliin kauniinvärisiksi. Siirrä pannu 190-asteiseen uuniin ja kypsennä lihat mieluisan kypsiksi.
  • Tarjoile nokareen jogurttia kera ja ripottele päälle hieman sumac maustetta.  

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015